U20 Cats verliezen hun eerste partij op het EK

Op zaterdag moesten de U20 Cats van Philip Mestdagh hun meerdere erkennen in Slovakije. De Cats verliezen hun opener op het EK met 51-39.

Vooral offensief liep het stroef voor de Belgen. Het duurde 7 volle minuten tot Aline Verelst met een driepunter de 0 van het bord shotte voor België. Slovakije had op dat moment nog niet veel beter gedaan want zelf scoorden ze slechts 10 punten in het eerste kwart. Bij de U20 Cats kwam Eline Maesschalck-Cornand nog tot scoren in de eerste 10 minuten zodat de schade beperkt bleef: 10-5.

De tweede periode verliep gelijkaardig stroef voor beide partijen zodat er aan de rust eigenlijk nog niks beslist was. Na scores van Ouahabi en Allemand stond het scorebord op 20-13 in het voordeel van Slovakije.

Na de pauze trokken de Slovaakse dames stilaan het laken naar zich toe. Na 6 minuten spelen in het derde kwart stond er een 13-puntenkloof op het bord: 30-17. Allemand en co kwamen opnieuw amper tot scoren toe en werden door een sterke defense beperkt tot 6 punten in het kwart. Met nog 10 minuten te spelen was de tussenstand 35-19.

Julie Allemand trachtte in het laatste kwart haar team op sleeptouw te nemen en scoorde 13 van haargame-high 17 punten in de finale 8 minuten van de partij. Dit was echter niet voldoende om Slovakije van de overwinning te houden. Zij behielden hun comfortabele voorsprong en lieten de Cats niet onder de 10 punten komen.

Vooral van achter de driepuntslijn wou het niet vlotten bij Allemand en co (2/25 driepunters). Serena-Lynn Geldof en Kyara Linskens waren de beste rebounders van dienst met elk 7 stuks, terwijl Laeticia Mpoyi de beste all-round performance liet zien met 5 punten, 6 rebounds, 2 steals, 1 assist en 1 blockshot.

Vandaag (zondag 10/7), is Rusland de tegenstander van dienst. Zij wonnen hun eerste wedstrijd met 71-56 van Turkije.