De U20 Cats starten vandaag aan hun Challenger

Geen Europese Kampioenschappen voor nationale jeugdteams deze zomer, dat besliste FIBA al in mei. In de plaats worden er European Challengers georganiseerd. De U20 Women beginnen vandaag (13 juli, red.) aan hun Challenger in Sofia, Bulgarije. De wedstrijden zijn live te volgen via YouTube. 

Challengers?

In 2020 werden de jeugdkampioenschappen geannulleerd omwille van COVID-19. Omwille van de onzekere situatie in verschillende landen dit jaar, besliste FIBA om een vrijblijvende tornooiformule te organiseren zodat de talentvolle jongeren in Europa toch de nodige internationale ervaring kunnen opdoen en zich verder kunnen ontwikkelen op basketbalvlak. België zal deelnemen aan de European Challengers voor de U20 jongens en meisjes en de U16 jongens en meisjes.

In de Challenger van de U20 Women zijn de teams ingedeeld in poules van 6 landen. Elk land in de poule speelt 1 match tegen de andere landen en daarna zit het tornooi erop. Geen kwartfinales, halve finales en finales dus zoals we gewoon zijn zodat de verschillende bubbels (poules) niet gemengd worden.

U20 Women?

De U20 Women spelen hun Challenger dus in Bulgarije, in de hoofdstad Sofia om precies te zijn. Onder leiding van coach Arvid Diels nemen de volgende generatie Belgian Cats het op tegen Letland, Bulgarije, Italië, Duitsland en Kroatië.

De twaalf U20 Cats die de Belgische kleuren verdedigen zijn Emma Van Thuyne (Kortrijk Spurs), Habibatou Bah (Phantoms Boom), Emma Vindevogel (ION Basket Waregem), Julia Franquin (VOO Liege Panthers), Maxuella Lisowa-Mbaka (Castors Braine), Sam Van Buggenhout (Castors Braine), Kyra Billiaert (Kangoeroes Mechelen), Emma Bell (Phantoms Boom), Nastja Claessens (ION Basket Waregem), Tesse Kapenga (Castors Braine), Sarah Bell (Phantoms Boom) en Ine Joris (Phantoms Boom).

Programma

De U20 Cats spelen 5 wedstrijden:

  • 13/07 – 13.00 : LAT – BEL
  • 14/07 – 19.00 : BEL – BUL
  • 15/07 – 16.00 : BEL – ITA
  • 17/07 – 13.00 : GER – BEL
  • 18/07 – 16.00 : BEL – CRO

Alle wedstrijden zijn live te volgen via YouTube.

Letland vs. België