0 op 2 voor de U20 Cats in Portugal

De U20 Cats zorgden net niet voor een stunt tegen Rusland op het Europees Kampioenschap in de Portugese havenstand Matoshinos. Met een 59-67 eindstand strandde het team van Julie Allemand op 8 punten van de zege. Een harde 0 op 2 is het verdict tot zover op het EK.

De Belgen begonnen nochtans het best aan de wedstrijd. Geldof opende de score en Nauwelaers zorgde al snel voor een 4-0. Halfweg het eerste kwart stond die kleine kloof nog steeds op het bord: 8-4 na 5 minuten en 10-6 met nog 4:30 te spelen in Q1. België kwam niet meer tot scoren voor de rest van het eerste kwart waardoor Rusland onder impuls van Musina kon milderen tot 10-9.

Rusland nam de leiding aan het begin van het tweede kwart. Linskens, O’Sullivan en Allemand lieten echter niet begaan en hielden hun team in het spoor van de Russinnen. Musina bleef echter een gesel voor onze Belgen, zowel inside als van achter de driepuntlijn. Aan de rust was er nog niks beslist: 28-33 in het voordeel van Rusland.

Julie Allemand werd topscoorder voor België

Linskens startte het derde kwart meteen met een score. Rusland antwoordde met drie driepunters, maar opnieuw Linskens, Allemand en Ouahabi hielden de U20 Cats in hun spoor: 41-44 met nog 5:40 te spelen in het derde kwart. Onder leiding van een efficiënte Eline Maesschalck-Cornand en een driepunter van Verelst brachten onze Belgen de bordjes terug in evenwicht aan het einde van de periode, maar Musina –weer zij – zorgde dat haar team met een kleine voorsprong de laatste 10 minuten kon ingaan.

Het was 2 volle minuten wachten op de eerste score in het laatste kwart. Eline Maesschalck-Cornand bracht België op voorsprong met back-to-back scores.  Daarna was het echter de Russische tandem Maiga-Musina die de wedstrijd punt per punt in een beslissende plooi legde. Linskens naderde nog een laatste keer tot op 3 punten met nog 4 minuten op de klok (57-60) maar Maiga en Musina stelden de zege veilig in de resterende tijd.