Tiende plaats voor U20 Women, 2 op 3 voor de U20 Men

Het Europees Kampioenschap voor onze U20 Women zit erop. Ze eindigen op de 10e plaats in de A-divisie en mogen volgend jaar dus opnieuw op het hoogste niveau acteren. De U20 Men – in de B-divisie – zitten aan een 2 op 3 in de groepsfase. Woensdag volgt hun laatste partij vóór de knock-out fase van het tornooi. 

10e plaats voor U20 Women

De ploeg van coach Cornia werd op het tornooi geleid door Laure Resimont. Met gemiddelden van 15.6 punten, 6rebounds, 2 assists per wedstrijd en een efficiëntie van 14.0 speelde ze een beresterk tornooi. Gesteund door o.a. Lore Devos, Elise Ramette en Alice Bremer konden de jonge Cats uiteindelijk de 10e plaats bemachtigen.

Het tornooi begon moeilijk voor de Belgen. In een poule met Spanje (goud), Nederland (brons) en Portugal (7e plaats) konden Resimont en co geen enkele wedstrijd winnen. In de kwartfinale bleek ook Hongarije te sterk waardoor de Cats moesten strijden om ook volgend jaar in de A-divisie te mogen spelen.

De U20 Women wonnen daarop hun twee volgende partijen – tegen Slowakije en Polen – waardoor het behoud verzekerd werd. In de laatste wedstrijd om de 9e of 10e plaats in het eindklassement moesten de Cats hun meerdere herkennen in Duitsland.

Spanje, Servië en Nederland mochten de medailles in ontvangst nemen op het EK U20, terwijl Slovenië, Slowakije en Kroatië de laatste 3 plaatsen in het klassement voor zich namen. Zij spelen volgend jaar terug in de B-divisie.

2 op 3 voor de U20 Men

De U20 Men begonnen op 13 juli aan hun EK in de B-divisie. Ze wonnen daar hun eerste partij tegen Belarus (51-60), verloren dan nipt tegen Letland (60-63) en wonnen hun derde partij in de groepsfase zondag tegen Macedonië (65-76). Woensdag spelen ze hun laatste groepswedstrijd tegen Azerbeijan, dat tot nu toe nog geen enkele wedstrijd kon winnen.

Als in de laatste wedstrijden in Groep A de logica gerespecteerd wordt, dan eindigen onze U20 Lions dus als tweede in hun groep. Dat wil zeggen dat ze doorstoten naar de kwartfinale waar ze het opnemen tegen de eerste uit Groep B. Die wedstrijd staat vrijdag gepland.

Tot nu toe zijn Tim Lambrecht, Darnell Snyers en Servaas Buysschaert de sterkhouders in het team van coach Foucart. Zowel in efficiency, punten, rebounds als assists leiden zij met hun drieën de ploeg. Tim Lambrecht haalt zelfs gemiddeld een double-double met 15 punten en 10 rebounds per wedstrijd.