Geen promotie voor U20 Men na verlies tegen Slovenië

Slovenië was een maatje te sterk voor onze U20 Men op het EK in Sofia. De manschappen van coach Foucart gingen met 64-52 ten onder. Door het verlies maken de U20 Men geen kans meer op promotie naar de A-divisie, maar strijden ze wel verder voor plaatsen 5 tot 8 op het tornooi.

Een dramatisch 1e kwart lag aan de basis van het verlies in de kwartfinale. Slechts 3 puntjes lukten onze jonge Lions: een score van Tim Lambrecht en een vrijworp van Neri. De Slovenen werkten wel iets beter af waardoor er na 10 minuten al een 20-3 op het bord stond.

De volgende drie quarters wonnen onze jongens of speelden ze gelijk, maar nooit kwam de zege van Slovenië écht in gevaar. Tim Lambrecht eindigde andermaal als de meest productieve speler voor onze U20 met 12 punten en 10 rebounds. Darnell Snyers werd topscorer voor de Belgen met 13 punten en ook Giuliano Neri scoorde in dubbele cijfers met 10 punten.

Je kan de volledige wedstrijd tegen Slovenië hieronder herbekijken.

 

Voor de U20 Lions betekent het verlies dat ze enkel nog meespelen voor de plaatsen 5 t.e.m. 8 en geen kans meer maken op promotie naar de A-divisie. Hun volgende wedstrijd spelen ze zaterdag tegen de verliezer van het duel tussen Rusland en Finland.