Zijn de U18 Lions op weg naar top 8?

Onder leiding van headcoach Olivier Foucart zijn onze U18 Lions sinds 23 juli bezig aan hun Europees Kampioenschap in de B-divisie. Dat EK gaat door in Skopje, Macedonië en kent zijn ontknoping op xx augustus. De jonge Lions vertrokken zonder sterkhouders Lambrecht, Fogang en Mwendenga en hopen de top 8 op het EK te bereiken.

2 op 4 in de groepsfase

Vandaag spelen de U18 Lions hun laatste groepswedstrijd. Om 14u15 geven ze Roemenië partij in de strijd om de 2e plaats in groep B.

Hun eerste wedstrijd werd verloren van Montenegro. Ondanks een sterke collectieve prestatie moesten onze jongens met 71-59 de duimen leggen tegen een van de favorieten om het kampioenschap te winnen.

Tegen Belarus, de tweede wedstrijd, wonnen de U18 Lions met 75-57 onder impuls van Darnell Snyers (18 punten) en Giuliano Neri (13 punten, 10 rebounds, 7 assists, 5 steals).

Oostenrijk werd vervolgens eenvoudig aan de kant gezet met duidelijke 45-91 cijfers. Het werd vooral een staaltje van defensieve dominantie van Belgische zijde. Oostenrijk scoorde in geen enkel quarter meer dan 15 punten.

Hoe vlot alles ging tegen Oostenrijk, zo stroef liep het in de wedstrijd tegen Portugal. Onze Lions kregen geen vat op de Portugese Pereira Delgado die met 21 punten en 11 rebounds Portugal naar de overwinning sleepte. In een spannende wedstrijd werd het 53-56.

Top 8 of niet?

België staat momenteel op een gedeelde 2e plaats in de groepsfase, samen met Portugal en Belarus. Winnen tegen Roemenië vandaag is een must, maar dan nog hebben de jongens van coach Foucart hun lot niet in eigen handen. Indien Portugal wint van Montenegro vandaag (start wedstrijd om 12u00), dan wippen ze omwille van een positief resultaat t.o.v. België over onze Lions in het klassement. Hopen dus dat Montenegro zijn ongeslagen status kan volhouden.

De top 2 van elke groep speelt verder voor plaatsen 1 tot 8, terwijl de andere teams het moeten tevreden stellen met alles eronder.

Je kan de wedstrijd van onze Lions tegen Roemenië volgen via livestats op de website van FIBA.