De U18 Lions gaan voor top 8 op het EK

Morgen (woensdag 27/7) vertrekken coach Foucart en zijn U18 Lions team naar hun Europees Kampioenschap in Macedonië. Hun eerste wedstrijd spelen ze al op vrijdag en het tornooi is gedaan op 7 augustus.

Met ambitie naar Skopje

De top 8 halen is de doelstelling voor onze jonge Lions. Daarvoor moeten ze bij de 2 eersten in hun groep eindigen. Montenegro, Belarus, Austria, Portugal en Roemenië zijn de tegenstanders in de groepsfase. Vooral de openingswedstrijd tegen Montenegro wordt een moeilijk verhaal. Zij werden 2 jaar geleden nog kampioen in de B-divisie.

Enkele sterkhouders ontbreken

Coach Foucart kan rekenen op 12 jongens die door het vuur willen gaan, al blijven er ook enkele sterkhouders thuis. Tim Lambrecht speelde het EK bij de U20 Lions mee en krijgt rust, terwijl Noah Fogang en Marius Mwendenga geblesseerd thuisblijven. Ook Jannes Vrancken moest verstek geven voor het EK.

De 12 spelers die de Belgische kleuren zullen verdedigen zijn Giuliano Neri, Fayssal El Mahsini, Darnell Snyers, Lander Kuijt, Bram Schelkens, Seppe D’Espallier, Zaccharie Mortant, Killian Van den Langenbergh, Servaas Buysschaert, Thibault Vanderhaeghen, Thibaut Bronchart en Vincent Peeters.

Wedstrijden volgen in sneltempo op elkaar

Peeters en co krijgen alvast een zwaar programma voorgeschoteld, waarbij elke wedstrijd belangrijk is. Ze spelen hun 5 wedstrijden in de groepsfase in 6 dagen. De 2 beste teams spelen verder voor plaatsen 1-8, nummers 3 en 4 spelen classificatiewedstrijden voor plaatsen 9-16 en de 2 slechtste teams uit elke groep spelen om niet laatste te eindigen op het EK.

Wie het podium haalt in Skopje, mag zich volgend jaar opmaken om in de A-divisie aan te treden.