Winst tegen Litouwen, verlies tegen Spanje voor U18 Cats

De U18 Cats van coach Arvid Diels zijn in Hongarije bezig aan hun Europees Kampioenschap. In groep C spelen ze eerst tegen Litouwen, Spanje en Servië.

Winst vs. Litouwen

De eerste wedstrijd van de U18 Cats, tegen Litouwen, werd vlot gewonnen met 71-56. Het verschil werd vooral in het tweede kwart gemaakt, waarin onze Belgische meisjes een 20-7 kwarterstand neerzetten.

De winst kwam na een sterke gezamenlijke prestatie. Vier Belgische speelsters scoorden in dubbele cijfers:Beckey Massey en Resimont scoorden er elk 14, Henket en Descamps voegden respectievelijk 13 en 12 punten toe. Ine Vanderhoydonks nam de meeste rebounds met 11 stuks.

Verlies vs. Spanje

Een heel ander verhaal tegen Spanje voor de meisjes van coach Diels. Spanje domineerde van bij de start en de U18 Cats kwamen moeilijk tot scoren toe. Halfweg stond het scorebord op 37-22. In kwart 3 konden onze U18 Cats de Spaanse scores iets beter beperken, maar in de laatste periode was er geen houden meer aan. De 30-puntenkloof was een feit bij het eindsignaal: 70-40.

Spanje kon maar liefst 28 turnovers afdwingen, waarvan 16 steals. Ook op scorend vlak verliep het minder goed voor België. Enkel Henket kon met 16 punten enig weerwerk bieden tegen de Spaanse verdediging.

Volgende match: vs. Servië

Op dinsdag spelen de U18 Cats hun laatste groepswedstrijd tegen Servië. Daarna spelen ze een do-or-die wedstrijd in de Round of 16. De winnaar van die wedstrijd speelt verder voor de top 8, de verliezer voor de plaatsen 9-16.