Kroatië is de tegenstander voor de U18 Cats in Round of 16

De Belgische U18 Cats wonnen gisteren hun laatste groepswedstrijd op het EK. Servië ging met duidelijke 52-74 cijfers voor de bijl. Henket en haar team eindigen zo op de 2e plaats in groep D, na Spanje. Servië werd derde en Litouwen eindigt als laatste in de groep.

In de Round of 16 komen de U18 cats nu uit tegen Kroatië, dat 3e werd in groep C. Die wedstrijd is een must-win game voor onze meisjes als ze de top 8 willen halen. De verliezer van de wedstrijd speelt classificatiewedstrijden voor de 9e-16e plaats.

Servië vlot aan de kant gezet

Tegen Servië verliep het alvast van een leien dakje. Na een sterke start, waarin België meteen de 0-5 leiding nam, kwam Servië slechts één keer piepen in het eerste kwart (7-5 na 3:30). Daarna keken onze meisjes niet meer achterom. Aan de rust stond het reeds 27-44 en die voorsprong kwam niet meer in gevaar. Het werd uiteindelijk 52-74.

Bij België was Laura Henket opnieuw een van de sterkhouders. Zij scoorde 20 punten, plukte 8 rebounds en deelde ook nog eens 5 assists uit. Descamps (14), Baggio (12) en Resimont (13) scoorden eveneens in dubbele cijfers

Vs. Kroatië om 13u30

Om 13u30 speelt het team van coach Diels tegen Kroatië. Zij kregen in hun groepsfase een zware nederlaag aangesmeerd tegen Frankrijk (37-88), wonnen daarna tegen Slovenië (72-58) maar verloren hun laatste wedstrijd tegen Hongarije met 66-73.

Bij Kroatië is het vooral opletten voor hun guards. Josipa Silov is met 14 ppg topscoorder van het team. Matea Tadic voegt er gemiddeld 9,3 punten aan toe en alle andere speelsters schommelen tussen de 3 en 6 punten gemiddeld.

Je kan de wedstrijd live bekijken via het YouTube-kanaal van FIBA.