“We maken zeker een kans”

Money time voor de Belgian Cats vandaag (10u20 Belgische tijd). De selectie van bondscoach Philip Mestdagh  werkt in de Saitama Super Arena de kwartfinale tegen gastland Japan af. “We maken zeker een kans”, zegt Antonia Delaere.
“De kwartfinale was ons eerste doel en dat objectief hebben we mooi ingevuld. Het is heel positief dat we in de eerste pot zaten voor de loting. Nu treffen we Japan, dat wordt 50-50. Het is zeker haalbaar, maar het zal ook wel moeilijk zijn. Ze beschikken immers  over begenadigde schutters, pakken uit met vele driepunters met een waanzinnig gemiddelde,” zei Antonia Delaere op de persconferentie in de mixed zone van het olympisch dorp.
“Na die loting zag je iedereen wel glunderen. Iedereen is klaar om die wedstrijd te spelen. Bij winst vermijden we een halve finale tegen Amerika en komen we vrijdag tegen de winnaar van Frankrijk of Spanje uit. Ik denk echter nog niet aan een halve finale en spelen voor de medailles. Eerst moeten we met een collectieve prestatie voorbij Japan,” aldus nog Antonia Delaere.
Programma kwartfinales (Belgische tijd): 03.00 China-Servië ; 06.40 Amerika-Australië; 10.20 Japan-België; 14.00 Spanje-Frankrijk

#Basketballbelgium #Tokyo2020