Supporter voor de Belgian Lions in Charleroi versus Europees kampioen Spanje!

De Belgian Lions vatten op 22 februari de EK-kwalificatieronde in Slowakije aan. Drie dagen later ontvangen de Lions wereldtopper en Europees kampioen Spanje in de Dôme van Charleroi. De Belgische selectie hoopt in zijn race voor een zesde opeenvolgende EK op een volle Dôme tegen de Spaanse supersterren!
Het 42ste EK gaat van 27 augustus tot 14 september 2025 door in Cyprus, Finland, Polen en Letland. Na 2011, 2013 (negende plaats), 2015, 2017 en 2022 (1/8ste finale tegen het Slovenië met Luka Doncic) gaan de Belgian Lions vol voor een zesde opeenvolgende Eurobasket.
De selectie van bondscoach Dario Gjergja zal in de EK-kwalificatieronde uitpakken van een mix van Next Gen (o.a Thijs De Ridder, Siebe Ledegen, Joppe Mennes, Xander Pintelon, Vrenz Bleijenbergh, Marlon Makwa en gevestigde waarden als onder meer Loïc Schwartz, Hans Vanwijn, Ismael Bako en Retin Obasohan.
De Lions werden voor deze kwalificatiecampagne ingedeeld in een uitdagende poule (groep C). Favoriet voor groepswinst is zonder twijfel tweevoudig wereldkampioen en meervoudig Europees Kampioen Spanje. De Spanjaarden zullen ongetwijfeld uit zijn op revanche, nadat de Lions hen konden kloppen op het vorige EK. Op 9 augustus 2017 wonnen de Lions tevens een oefeninterland in Tenerife en versus Spanje. Verder vinden we in de groep C ook nog oude bekenden Letland en Slovakije terug.
De ploeg van bondscoach Dario Gjergja start de kwalificatiecampagne met op 22 februari 2024 een uitwedstrijd naar Slovakije. Op zondag 25 februari wordt in de Dôme van Charleroi om 17u30 partij gegeven aan Spanje. Het is voor het eerst sinds 2015 dat de Lions opnieuw in Charleroi zullen aantreden.
De twee overige windows worden afgewerkt tussen 18 en 26 november 2024 en 17 en 25 februari 2025. Van de acht poules van vier is de top-2 en de vier beste derdes geplaatst voor het EK van 2025. Gastland Letland, Finland, Polen en Cyprus zijn rechtstreeks geplaatst voor Eurobasket.
De Belgian Lions gaan volgende maand dus op zoek naar openingswinst in Bratislava en versus Slowaijke en hopen dan op 25 februari op een stunt in de Dôme van Charleroi en versus Europees kampioen Spanje:  KOOP HIER NU JE TICKETS !