Russinnen geraken niet in VS voor WK-kwalificatietoernooi en spelen tegen Belgian Cats in Dominicaanse Republiek

De Belgian Cats zullen hun WK-kwalificatietoernooi volgende maand (10 tot 14 februari) niet alleen in Amerika afwerken. Omdat het Russische vaccin niet erkend wordt in de VS en ze ook met visaproblemen kampen, moeten de Russinnen – en dus ook de Cats, uitwijken naar de Dominicaanse Republiek.
De Belgian Cats hadden normaal gezien tussen 10 en 14 februari 3 WK-kwalificatiematchen moeten afwerken in Washington, tegen Rusland, Puerto Rico en Amerika.
Maar omdat de Russinnen niet welkom zijn in de VS, waar het Russische vaccin niet erkend wordt, heeft de organisatie moeten bijsturen.
 Rusland vliegt meteen door naar de Dominicaanse Republiek waar het op 13 februari tegen de Belgen speelt en een dag later tegen Puerto Rico. De match tegen de VS wordt niet gespeeld. Dat is mogelijk omdat de Amerikanen als olympisch kampioen toch al geplaatst zijn voor het WK in Australië (22 september-1 oktober). Voor de andere 3 landen zijn er nog 2 tickets.
De Belgian Cats vliegen dus eerst zoals gepland naar de VS, waar ze op donderdag 10 februari Puerto Rico partij geven en een dag later (vrijdag 11 februari de VS treffen. Daarna reizen ze op zaterdag 12 februari door naar de Dominicaanse Republiek voor de clash met Rusland (zondag 13 februari).

Programma WK-kwalificatie Belgian Cats
10/02 België-Puerto Rico (Washington)
11/02 België-VS (Washington)
13/02 België-Rusland (Dominicaanse Republiek, Santo Domingo)
-Aanvangsuur wordt later medegedeeld