Na Billie viert ook tweelingzus Becky haar debuut bij Belgian Cats

Naast de zusjes Kim en Hanne Mestdagh telt de selectie van de Belgian Cats in de bubbel in de Portugese hoofdstad Lissabon met Billie en Becky Massey nog een zuster-duo. Billie en Becky zijn twins, amper 20 jaar jong, 1m87 groot en vooral een talentvol duo. Ze beuken dan ook tegen de poort van een internationale carrière. Terwijl Billie twee jaar geleden in de Tsjechische hoofdstad Praag haar debuut vierde bij de Belgian Cats is het voor Becky de eerste keer dat ze erbij is op een officieel event.

“Ik heb al wel een paar keer bij de Belgian Cats een stage afgewerkt. Maar,  dit is inderdaad mijn officieel debuut. Ik word door de selectie en de staf schitterend opgevangen. De integratie verloopt uitstekend. Naast zus Billie is ook Laure Resimont van SKW in de selectie. Verder speelde ik samen met Elise Ramette en Heleen Nauwelaers bij SKW.

 Billie en Becky Massey zijn afkomstig van Oostende. “Bij KB Oostende Bredene hebben we dan ook onze eerste basketbalstapjes gezet. In 2015 trokken we dan naar Sint-Katelijne-Waver en coach Arvid Diels. We combineerden SKW met de topsportschool in Leuven en later in Wilrijk,” aldus Becky.

Billie werd in 2019 op de Belgian Basketball Awards uitgeroepen tot Belofte van het Jaar en vorig seizoen werd ze Belgische Speelster van het Jaar. Becky volgde vorig seizoen zus Billie als Belofte van het Jaar op. “Die individuele prijzen zijn mooi, maar betekenen vooral dat we met onze club goed bezig zijn. De voorbije jaren deden we elk seizoen dan ook een stap naar voor met een bijzonder jong SKW. Ook in de FIBA EuroCup Women en dat is goed voor onze ontwikkeling. Daarom is het jammer dat de campagne in februari door de coronapandemie werd stopgezet. De algemene gezondheid gaat uiteraard voor en we moeten ons aan de regels houden. Als sporter is het evenwel mentaal bijzonder zwaar om je steeds op te laden. Je weet ook niet echt wat de toekomst brengt. We hadden een zomerstage met de Belgian Cats, dan de voorbereiding met SKW, maar na drie speeldagen ligt alles weer stil. Ja, die onzekerheid knaagt. Daarom is deze window met de Belgian Cats zo belangrijk. We kunnen terug trainen met contact. Dat we moeten leven in bubbel, worden getest en vooral in ons hotel moeten verblijven hoort er allemaal bij. Dat is geen probleem. Ik hoop vooral dat er na deze window duidelijkheid komt over de Belgische eerste klasse. Hopelijk kunnen we in januari terug opstarten,” aldus nog Becky Massey.
Ook bij de nationale jeugdploegen, zeg maar de Young Cats, waren Billie en Becky, succesvol. “Met de U18 werden we Europees kampioen op het WK U19 werden we  knap vierde. Schitterende tijden, maar ik vind het vooral jammer dat het EK U20 afgelopen zomer door de coronapandemie niet is doorgegaan. Met onze lichting hadden we weer een medaille kunnen veroveren. Jammer dat onze internationale periode met de nationale ploeg zo moest eindigen. De focus gaat nu dan ook naar enerzijds de Belgian Cats en anderzijds hopelijk naar heropstart met SKW in de Belgische eerste klasse en de FIBA Europe Cup Women.”

Becky Massey is, net als zus Billie, nog aan het studeren. “We wonen op “kot” in Mechelen en ik volg aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen de opleiding Orthopedagogie. We willen allebei toch een diploma op zak hebben. Met ons topsportstatuut kunnen basketbal en studie dan ook perfect combineren,” aldus nog Becky Massey.
#Basketbalbelgium #belgianCats #Crelansport #basketballwithOrange #EurobasketWomen21