Maxime De Zeeuw: “Blij dat ik opnieuw een Lion ben”

De Belgian Lions verzamelden maandagochtend in het Crown Plaza hotel in Brussel. Na een informele persbabbel ging het naar het hotel in Bergen waar bondscoach Dario Gjergja met de sportieve en medische staf de voorbereiding aanvatte voor de eerste window van de EK-kwalificatieronde die vrijdag in de Diamonte mons.arena  en tegen basketbalgrootmacht Litouwen start.

Terug van weggeweest is Maxime De Zeeuw. De 32-jarige en 2m04 grote Brusselse power forward speelde zijn laatste interland op 27 november in Novgorod en versus Rusland (WK-kwalficatie). “De voorbije jaren sukkelde ik tijdens de windows van de Belgian Lions steeds met blessures. Daardoor kon ik jammer genoeg niet aantreden,” zei de Belgische Speler van het Jaar van 2014.

“Ook vorig jaar in Spanje en bij Obradoiro was het door die blessures moeilijk om me door te zetten. Deze campagne loopt het iets beter en kom ik al meer in actie. Soms nog met ups en downs, maar er is vooruitgang. Spelen in de sterke Spaanse ACB is wel een schitterende ervaring.”

Maxime De Zeeuw kijkt tevens uit naar zijn comeback bij de Belgian Lions. “Na tien jaar Eddy Casteels als bondscoach ben ik er voor het eerst bij met coach Dario Gjergja. Ik kijk uit naar de samenwerking en vooral ook naar de nieuwe jonge gasten die ik in de selectie ga ontmoeten. Uiteraard zijn er met onder meer Jean-Marc Mwema, Jonathan Tabu, Quentin Serron, Kevin Tumba en Pierre-Antoine Gillet nog vele vertrouwde gezichten.”

Over de EK-kwalificatieronde is “Max” tevens duidelijk. “Litouwen is favoriet, Tsjechië als gastland al zeker van de eindronde waardoor we Denemarken achter ons willen houden. Tweemaal winnen van de Denen, die we uiteraard niet mogen onderschatten, is dus een must. We zouden tevens in onze rol van underdog vrijdag in eigen huis met een stunt willen uitpakken versus Litouwen. Ik wil met mijn ervaring vooral helpen richting een vijfde opeenvolgende kwalficiatie voor een EK. Na de knappe successen van onze Belgian Cats is dat belangrijk voor het Belgische mannenbasketbal. Zelf kijk ik uiteraard ook uit naar een vijfde Eurobasket op een rij,” knipoogt Maxime De Zeeuw, ook lid van de Club 100 van de Belgian Lions.

Er zijn nog steeds tickets beschikbaar via de website van Basketball Belgium of rechtstreeks via EventBrite.

#basketbalbelgium #belgianlions #Crelansport #BasketballwithOrange