Koningin Mathilde bezoekt Belgian Cats in Kortrijk en scoort 2 op 2

Koningin Mathilde bracht een meer dan aangenaam bezoek aan de Belgian Cats. Zij werd in Kortrijk en in Sport Campus Lange Munte ontvangen door gouverneur Carl Decaluwé (CD&V), burgemeester Ruth Vandenbergh (CD&V), Koen Umans (general manager Belgian Cats) en Ann Wauters (kapitein Belgian Cats).
Vandaar ging het op sneakers naar een “ronde tafel” met ook bondscoach Philip Mestdagh, Sven Van Camp (high perfomance manager), Jean-Pierre Delchef (vertegenwoordiger BOIC) en Jan Van Lantschoot (voorzitter Basketball Belgium). Koningin Mathilde kreeg daar een prachtige presentatie van de Belgian Cats met onder meer de successen van de laatste jaren. Na de voorstelling ging het richting het speelveld en tribune waar ze een training van Julie Allemand en haar ploegmaats bijwoonde. De koningin nestelde zich in de tribune en kreeg deskundige uitleg van bondscoach Philip Mestdagh. “Ze was perfect op de hoogte van ons programma en kende al onze opponenten van komende zomer,” vertelde Philip Mestdagh.
Na de korte oefenstonde, onder leiding van assistent-coach Pierre Cornia, was er tijd voor een gesprekje met de Cats die mooi in zes bubbels stonden opgesteld. Emma Meesseman leidde dan de koningin naar de vrijworplijn waar ze onmiddellijk met een twee op twee uitpakte .
Ze wenste de Belgian Cats tevens nog veel succes voor het EK en de Olympische Spelen en gaf mee dat ze met de Koning en haar kinderen naar alle matchen zal kijken.
“Dat de Koningin de basketbalsport in functie van de Olympische Spelen uitkoos, is fantastisch en zet onze sport ‘in the picture’. Alle speelsters waren tevens onder de indruk,” aldus general manager Koen Umans. “Het was voor speelsters en staf een leuke ontmoeting. Haar bezoek geeft een boost aan de ganse selectie,” aldus nog kapitein Ann Wauters.