In the picture: Jana Raman

Met naast Jana Raman (Estudiantes Madrid) ook Antonia Delaere (IDK Eustotren), Julie Vanloo (Zaragoza), Serena Lynn-Geldof (Cadi La Seu) en Heleen Nauwelaers (Tenerife) kleurt de Spaanse Lega Feminina dit seizoen een stukje Belgisch.
We zetten deze week Belgian Cat Jana Rama in the picture. De 29-jarige en 1m88 grote forward ruilde afgelopen zomer Valencia voor Estudiantes Madrid. “Geen Europees dit seizoen maar ik ben terechtgekomen in een ambitieuze club. Ideaal om me klaar te stomen voor enerzijds de kwalificatiewedstrijden voor het EK en anderzijds hopelijk dat EK in juni. En uiteraard de Olympische Spelen in Tokio een maand later. Dat de Spelen dit jaar in Tokio niet doorgingen was een bittere pil om slikken. Het was echter gezien de impact van de coronapandemie de enige echte juiste beslissing. Ik hoop echter dat we nu een redelijk volledige campagne met Estudiantes Madrid kunnen afwerken. Ook dat volgende zomer met hopelijk een vaccin het ergste van Covid 19 eindelijk achter de rug ligt.”

Jana Raman heeft haar portie quarantaine wel gehad. “55 dagen met Sam (partner Van Rossom die sterkhouder is bij Valencia en de Belgian Lions) in Valencia in quarantaine. We mochten enkel buiten voor noodzakelijke verplaatsingen (apotheek en voedingswinkel). Nu is er een serieuze tweede golf in Madrid. Neen, de wijk waar ik verblijf is niet in quarantaine. Ik hoop dat de besmettingen de komende weken opnieuw gaan zakken. Met Estudiantes moeten we wekelijks een test ondergaan. Bij drie positieve gevallen in de ploeg moeten we de wedstrijd uitstellen. Julie Vanloo zag vorige week de eerste wedstrijd van Zaragoza uitgesteld worden door drie besmettingen in haar team. Ik ben vooral voorzichtig in contacten. Zelfs op een vrije dag beperk ik mij tot een wandeling in het park. Een mondmasker is trouwens overval verplicht.”

Een sterk spelende Jana Raman opende vorige week met Estudiantes Madrid met een nederlaag en na één overtime de competitie versus Gerona. Op persoonlijk vlak moet Jana vriend Sam de komende maanden wel missen. “In de voorbereiding heb ik nog enkele keren met de hogesnelheidstrein naar Valencia kunnen reizen. Dat is maar een tweetal uurtjes bollen. Nu is dat niet meer aan de orde. Ook Sam is aan de competitie begonnen en start volgende week de Euroleague. Alle focus nu dus naar Estudiantes Madrid en hopelijk ook weer snel naar de Belgian Cats,” aldus nog Jana Raman.

#basketbalbelgium #belgianCats #Crelansport #basketballwithOrange