Geen kwartfinale voor 3X3 Lions op EK in Parijs

De 3X3 Lions zijn  uitgeschakeld op het EK 3×3 basketbal in Parijs. Nadat ze zelf met 20-12  ten onder gingen tegen topland Servië, was er later op de avond een enigszins verrassende overwinning van Oekraïne tegen datzelfde Servië. Die stunt betekende een rechtstreekse uitschakeling van de 3×3 Lions die nochtans van Oekraïne (11-10) eerder op de dag hadden gewonnen.

Met een overwinning voor elk team, tellen de gemiddelde punten om de rangschikking te bepalen. En dat bleek een nadeel voor de Belgen, die derde en laatste eindigden met een gemiddelde van 11,5, tegenover 18,5 voor de Serviërs en 15,5 voor de Oekraïners, die zich beiden plaatsten voor de kwartfinales.

In Parijs verdedigden Rafael Bogaerts, Nick Celis, Thierry Marien en Thibaut Vervoort, hetzelfde kwartet als in Tokio, de Belgische kleuren.

Twaalf teams, verdeeld in vier groepen van drie, namen deel aan dit EK. De beste twee ploegen van elke groep plaatsten zich voor de kwartfinales. De kwartfinales, halve finales en finale worden zondag gespeeld.

De 3×3 Cats, met Laure Resimont, Becky Massey, Marie Vervaet en Lut De Meyer,  werden vrijdag uitgeschakeld in de groepsfase van het vrouwentoernooi.