FIBA Women’s EuroBasket 2023 Qualifiers: Spotlight op Duitsland

Om optimaal voorbereid naar de wedstrijden van onze Belgian Cats te kunnen kijken, proberen we jullie uiteraard de voornaamste weetjes mee te geven van onze tegenstanders in de FIBA 2023 Women’s EuroBasket Qualifiers. 

Hoe deed Duitsland het in de eerste wedstrijd?

Het antwoord op die vraag is goed. Weliswaar tegen het zwakke broertje in de groep, Noord-Macedonië, kende Duitsland geen enkel probleem.

Het was wel even schrikken, want Noord-Macedonië startte heel scherp en kwam meteen 14-18 voor na het eerste quarter. Zelfs tot aan de rust leek Duitsland op een moeilijke wedstrijd af te stevenen: 26-30. Na de rust werd de gashendel echter fors ingeduwd en liep Duitsland vrij gemakkelijk weg van de tegenstander. Een 47-11 in de tweede helft spreekt voor zich. Op die manier pakte Duitsland de leidersplaats in de groep.

Wie zijn de Duitse sterkhouders?

Een speelster van het kaliber van Jonquel Jones heeft Duitsland niet in de rangen, maar toch beschikt het over een brede ploeg.

Marie Gülich is de speelster in vorm bij de Duitse dames. De 1m95 grote foward die voor Valencia uitkomt, haalde tegen Noord-Macedonië de hoogste evaluatie. Ze was goed voor 9 punten, 9 rebounds en 3 assists.

Drie andere speelsters haalden echter dubbele cijfers. Luisa Geiselsöder was topschutter en goed voor 16 punten en 5 rebounds. Sonja Greinacher lukte 12 punten en 8 rebounds en Laura Hebecker tot slot lukte 11 punten.