FIBA European Challengers U20 Men: voorbeschouwing

Na de succesvolle 4 op 5 van de U20 Women in de Challengers van vorige week, hopen de U20 Men onder leiding van coach Etienne Louvrier minstens even goed te doen in Griekenland. 

Programma

De U20 Lions schieten de FIBA Challengers in gang door als eerste ploeg in actie te komen. Openen wordt gedaan tegen Slovenië, het land van Luka Doncic. Doncic doet gelukkig zelf niet mee, wat niet betekent dat de Slovenen te onderschatten zijn. Op dinsdag spelen de U20 Lions tegen Israël, een land met een heel sterke basketbalreputatie bij de jeugd. Met onder andere een paar spelers bij de Europese topclub Maccabi Tel-Aviv in hun rangen. Woensdag staat Griekenland op het programma, opnieuw een zware dobber.

Na de rustdag donderdag, staan nog wedstrijden tegen Oekraïne (vrijdag) en Kroatië (zaterdag) gepland. Het wordt een hele uitdaging voor onze U20 Lions, zeker tegen basketballanden als Israël, Griekenland en Kroatië, maar heel spannend om naar uit te kijken!

Team

De U20 Lions zijn met een sterk team naar Griekenland afgezakt. Twee spelers konden reeds internationale ervaring bij de Belgian Lions opdoen, namelijk Ajay Mitchell en Haris Bratanovic. Beide spelers werden geselecteerd voor de FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers, begin dit jaar. Mitchell speelde een sterk seizoen bij Hubo Limburg United en vertrekt voor een Amerikaans college-avontuur. Bratanovic behaalde de Belgische landstitel bij BC Oostende.

Verder wordt het onder meer uitkijken naar het Antwerpse duo Joppe Mennes – Thijs De Ridder en naar Nathan Missio-Dia, die de afgelopen weken ook mee mocht op stage met de Belgian Lions naar Japan.