FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers: Spotlight op Tsjechië

Na de vlotte overwinning tegen de Denen en bijhorende kwalificatie voor het Europees Kampioenschap van volgend jaar, moeten de Belgian Lions nog één wedstrijd in de kwalificatiecampagne afwerken. Morgen staat om 15u30 Tsjechië op het programma. 

Het is amper van november geleden dat de Lions Tsjechië moesten bekampen. Toen openden de Lions vrij sterk onder impuls van Jean-Marc Mwema. Na een 36-47 halfweg, duwden de Lions in de tweede helft door via een uitstekende Retin Obasohan, Pierre-Antoine Gillet en Hans Vanwijn. Ondanks weerwerk van de Tsjechische reus Balvin, eindigde het uiteindelijk 62-90. Obasohan was met 18 punten, 4 rebounds, 7 assists de uitblinker.

In de eerste partij van deze window verloren de Tsjechen ook met ruime cijfers van gastland Litouwen. De 2m17 grote Balvin loopt er deze keer niet bij, maar Martin Peterka, ploegmaat van Obasohan bij Nymburk, was tegen de Litouwers goed voor 18 punten en 7 rebounds. Verder lukten ook Hruban, Bohacik, Pursl en Kriz de dubbele cijfers.