Emma Meesseman opent WNBA-seizoen versus… Julie Allemand

Het WNBA-seizoen start op 25 juli in Florida achter gesloten deuren.  Op de eerste speeldag treft uittredend kampioen Washington Mystics, met Emma Meesseman, het Indiana Fever van collega Belgian Cat Julie Allemand.

Het seizoen in de WNBA moest oorspronkelijk op 15 mei starten, maar werd uitgesteld omwille van de wereldwijde coronacrisis. De competitie zal dit jaar in verkorte vorm doorgaan op de IMG-academie in Bradenton, dichtbij Tampa Bay.

In de reguliere competitie dienen 22 wedstrijden afgewerkt te worden, vorig jaar waren dat er nog 34. Nadien volgen in oktober de play-offs. Twaalf teams nemen deel.

Net als de NBA, die koos voor een verblijf in Disney World, in het noorden van Florida, om haar seizoen af te werken, koos de WNBA ervoor alle speelsters in één bubbel onder te brengen om zo het risico op coronabesmetting te verkleinen.

De 27-jarige  Emma Meesseman start aan haar zevende seizoen bij de Washington Mystics.  Ze veroverde de vorige campagne een eerste WNBA-titel en werd uitgeroepen tot MVP van de finale. De 24-jarige Jullie Allemand viert haar debuut in de WNBA.

Na Ann Wauters (Cleveland Rockers, New York Liberty, San Antonio Silver Stars, Seattle Storm, Los Angeles Sparks) Hind Ben Abdelkader (Indiana Fever), Kim Mestdagh (Washington Mystics) en Emma Meesseman is Julie Allemand de vijfde Belgische in de WNBA. Kathy Wambé werd in 2002 door Detroit Shock gedraft maar kwam nooit in de NBA uit.

#basketbalbelgium #belgianlions #Crelansport #basketballwithOrange