eLions verliezen hun twee wedstrijden op FIBA Esports Open III

Op vrijdagavond 7 mei namen de nieuw opgerichte Belgian eLions deel aan de derde editie van de FIBA Esports Open. In de rol van underdog deden de Belgen het verre van slecht, maar toch werden de twee groepswedstrijden tegen Italië en Groot-Brittanië verloren.  Voor de eLions zit het tornooi er na de groepsfase op.

De eLions werden slechts een aantal weken voor het Esports-tornooi samengesteld om deel te nemen aan de competitie. “We hebben ons drie weken kunnen voorbereiden”, zegt kapitein Bryan Badjie. “Dagelijks speelden we gemiddeld een drietal uur, maar ook ’s nachts werd soms geoefend. In de voorbereiding wonnen we tegen Zwitserland & Slovenië, maar verloren we tegen Duitsland. Een loting met Italië en Groot-Brittanië was pittig, maar desalniettemin hoopten we één wedstrijd te winnen en door te stoten.”

Dubbele nederlaag

Op vrijdagavond 7 mei was het dan zover. De eLions speelden hun eerste officiële wedstrijden ooit, tegen de Italianen en de Britten. “We openden tegen Italië”, zegt Badjie. “Zij spelen al heel lang samen in de ploeg en wij zijn daarentegen nog niet zo super op elkaar ingespeeld. Ze stopten onze aanval erg goed af en met een 5-out offense konden ze ons pijn doen. We naderden nog even tot op 5 punten, maar we misten enkele cruciale shots in de eindfase.”

De tweede partij werd tegen Groot-Brittanië gespeeld. “Aan de pauze stond het 22-22, maar in de derde quarter namen we de verkeerde opties in aanval. We hadden bovendien geen vat op hun spelverdeler die 25 punten scoorde. Zo zat ons tornooi er na twee wedstrijden op. We speelden wel tegen 2 ervaren teams en betalen zo wat leergeld in onze allereerste wedstrijden. Het is uitkijken naar onze volgende kans en in tussentijd groeien we nog beter naar elkaar toe. Ik kan concluderen dat ik blij ben dat E-Sports en specifiek 2K meer op de kaart is gezet.”

Ook Mark Bogaert, Marketing & Communications Manager van Basketball Belgium, reageert opgetogen. “Met Basketball Belgium zijn de eerste stappen in de wereld van gaming gezet. Op korte termijn is er een ploeg samengesteld die zeker groeipotentieel heeft en minstens even veel ambitie. Ondanks twee nederlagen blijven we positief en hopen we op elke FIBA-afspraak beter te gaan presteren.”