Eén op twee voor 3×3 Lions in Krakau, Augustijnen out met knieblessure.

Welgeteld 9 seconden konden de 3×3 Lions rekenen op Caspar Augustijnen. De MVP van de FIBA 3×3 Challenger in Ulaanbaatar vorig weekend blesseerde zich tijdens de eerste aanval van de Belgen op de European Games. Augustijnen ging door de knie en kwam niet meer in actie. Een gescheurde kruisband en scheurtje in de meniscus is het keiharde verdict voor Augustijnen. Er wacht hem een revalidatie van 5 tot 9 maanden. De 3×3 Lions moeten het tornooi dus verder met het trio Donkor, Vervoort & De Valck. 

Dat trio deed het schitterend in de eerste partij van de dag. Dankzij 14 punten van een fenomenale Donkor speelden ze Slovenië van het terrein met 21-8. De tweede wedstrijd, tegen zwarte beest Letland, verliep een pak moeizamer. Tot 2 minuten voor het einde hielden de 3×3 Lions gelijke tred, maar daarna sloeg de vermoeidheid toe. De tweepunters bij Vervoort vielen niet en Letland liep uit tot 11-16. Een koppel bommen van Donkor bracht terug hoop bij de Belgen, maar de foutenlast werd door de Letten vanop de vrijworplijn afgestraft. Eindstand 16-21.

Morgen om 16u35 (vrijdag 23/6, red.) spelen de 3×3 Lions hun laatste poulewedstrijd tegen Spanje. Dat wordt meteen een win-or-go-home wedstrijd voor Donkor en co: de winnaar zal de groep als tweede eindigen en zo een plaats in de kwartfinales afdwingen. In die kwartfinale wacht dan de winnaar van poule B (Oostenrijk, Litouwen, Roemenië of Zwitserland).

De wedstrijden op de European Games zijn live te volgen via www.europeangames.tv