De twaalf Belgian Cats voor Olympische Spelen

Het BOIC heeft de laatste selecties richting de Olympische Spelen in Tokio (23 juli-8 augustus) vrijgegeven. Voor de Belgian Cats zijn er ten opzichte van het afgelopen succesvolle EK (brons) twee wijzigingen. Jana Raman, in volle revalidatie na een operatie aan de duim, neemt de plaats in van Becky Massey, en Ann Wauters van Serena-Lynn Geldof.
De Cats zitten in poule C met Australië, Puerto Rico en China. De selectie van bondscoach Philip Mestdagh opent op 27 juli versus groepsfavoriet Australië Op 30 juli is er de partij tegen Puerto Rico en op 2 augustus versus China. De top-2 is rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinale. Van de drie groepen van vier gaan ook de twee beste derdes naar de top 8.
“Na de bronzen medaille op het EK blijven we realistisch ambitieus. Op de eerste Olympische Spelen voor het Belgische vrouwenbasketbal gaan we in eerste instantie voor de top 8 en dus de kwartfinale. We bekijken het stap voor stap,” aldus bondscoach Philip Mestdagh. De Belgian Cats vertrekken woensdag 7 juli naar Japan. Ze werken eerst in Mito, het base camp van Team Belgium, nog een oefenstage af en werken normaal gezien ook nog drie oefenwedstrijden af. Op 15 juli tegen Japan, op 20 juli versus Spanje en op 22 juli tegen olympisch en wereldkampioen Amerika.
Vanaf vandaag tot maandag werken de Belgian Cats in het Belgisch base camp in Kortrijk een oefenstage af. Twee invallers, van het viertal Elise Ramette, Serena-Lynn Geldof, Becky Massey en Laure Resimont, mogen mee naar de stage in Mito.
Selectie: Emma Meesseman, Kyara Linskens, Julie Allemand, Kim Mestdagh, Hanne Mestdagh, Jana Raman, Ann Wauters, Marjorie Carpréaux, Antonia Delaere, Julie Van Loo, Billie Massey, Heleen Nauwelaers

#basketbalbelgium  #BelgianCats  #Crelansport #basketballwithOrange