Christopher Pegg nieuwe head-coach 3X3 Lions

De 3×3 Lions, onze nationale 3×3 basketbalploeg, hebben een nieuwe head coach. Christopher Pegg neemt het roer over van Steve Ibens. Hij krijgt meteen een stevige opdracht voorgeschoteld: de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs afdwingen.

Christopher Pegg is geen onbekende naam in de basketbalwereld. De voormalige speler van o.a. Oxaco Boechout, Gembo Borgerhout, Aartselaar en Melsele-Beveren staat momenteel ook aan het hoofd van Top Division Men 1-ploeg Rucon Gembo Borgerhout, dat de reguliere competitie afsloot als leider. In 3×3 heeft Pegg ervaring als speler en werkte hij o.a. mee aan een lessenpakket 3×3 voor scholen. Daarnaast is hij ook actief als trainer op de topsportschool van Basketbal Vlaanderen.
“Ik ben zeer blij met  deze kans en kijk er naar uit om het team zo goed mogelijk voor te bereiden op de Olympische Spelen. We hebben een stevig programma, waarbij we de vaste waarden van het team zullen klaarstomen, maar waar we ook de revaliderende Caspar Augustijnen op tijd speelklaar proberen krijgen. We willen op volle sterkte kunnen aantreden op het OQT in Debrecen.”

OQT in Debrecen van 16 t.e.m. 19 mei

Het Olympisch kwalificatietornooi in Debrecen, dat plaatsvindt van 16 tot en met 19 mei, is meteen de eerste grote afspraak voor Pegg en de 3×3 Lions. Daarna staat ook nog de kwalificatie voor de FIBA 3×3 Europe Cup 2024 op het programma (7-8 juni in het Deense Kopenhagen) en hopelijk ook het EK én de Olympische Spelen in Parijs zelf.

“De voorbereiding van de 3×3 Lions begint in mei en zal kort maar intensief zijn, met trainingen in de topsportschool in Wilrijk en een stage in Servië,” verklapt Pegg al. “We starten de voorbereiding met 8 spelers en vertrekken met 6 spelers naar Servië. Daar trainen we en hebben we ook de kans om te oefenen tegen andere teams. De finale selectie maken we pas daags voor de afreis naar Debrecen”, besluit hij.

Preselectie van 8 spelers

Thibaut Vervoort, Dennis Donkor, Bryan De Valck, Jonas Foerts, Caspar Augustijnen, Vic Van Oosterwyck, Clément Matisse en Andrej Cuyvers