Bondscoach Dario Gjergja: “Cohesie en mentaliteit waren top”

Na de demonstratie tegen Tsjechië was Dario Gjergja van de Belgian Lions uiteraard een fiere bondscoach. “De cohesie binnen ons team was vandaag bepalend. De spelers zijn met de goede mentaliteit aan de wedstrijd begonnen. Ik ben fier op mijn ploeg. Met zo’n wedstrijdbenadering kunnen we een hoger niveau bereiken en van België een gerespecteerd team maken.”

“Ik onthoud vooral dat we hard verdedigd hebben en dat we de Tsjechen tot 62 punten hebben beperkt.  Dat heeft ons toegelaten om meer standvastig te zijn in de aanval. We lieten de bal goed rondgaan en konden ons aanpassen aan hun wijzigingen in defense.”

De Belgian Lions staan na de overwinning versus Tsjechië dicht bij een vijfde opeenvolgende deelname aan een EK-eindronde. Maar Dario Gjergja wil niet op zijn lauweren rusten. “Er zijn nog altijd zaken die beter kunnen. In defense moeten we in staat zijn dezelfde inspanning gedurende 40 minuten vol te houden. Wat de aanval betreft, is het moeilijk iets te zeggen wanneer je 90 punten hebt gemaakt. Niettemin is onze shotkeuze nog voor verbetering vatbaar.”

Stand poule C: 1. België 3-6; 2. Litouwen 3-4; 3. Denemarken 3-4; 4. Tsjechië 3-4

#basketbalbelgium  #belgianLions #Crelansport #basketballwithOrange #Eurobasket22