Belgian Lions kennen opponenten pré-olympisch kwalificatietoernooi

De Belgian Lions kennen de drie opponenten van het pré-olympisch kwalificatietoernooi (12 tot 20 augustus). De Lions nemen het op tegen Nederland, Kroatië en Zweden.

 Er doen veertig landen uit vijf wereldwijde regio’s aan mee. België mag deelnemen, omdat het de tweede ronde van de kwalificatie voor de FIBA World Cup 2023 haalde, maar zich niet plaatste voor het WK van 2023.

 De regio Europa mag twee van de vijf pré-olympische kwalificatietoernooien organiseren, met acht landen per toernooi. De andere drie toernooien zijn in Amerika, Afrika en Azië/Oceanië. De toernooien worden gehouden van 12 t/m 20 augustus. Turkije (Istanbul) en Polen (Gliwice)/Estland (Talinn)  zijn door de FIBA aangewezen om de twee Europese toernooien te hosten.

De vijf winnaars voegen zich bij negentien landen van de FIBA World Cup 2023, zodat er een deelnemersveld van 24 landen ontstaat voor de FIBA Olympic Qualifying Tournaments die in juni en juli van 2024 staan gepland.

De Olympische Spelen gaan volgend jaar van 26 juli tot 11 augustus in Frankrijk/Parijs door. De Belgian Lions waren driemaal op een Olympische Spelen van de partij. In 1936 (Duitsland/Berlijn), in 1948 Groot-Brittannië/Londen) en 1952 Finland/Helsinki.