Belgian Lions kennen opponenten in race voor Eurobasket 2021

De weg naar het EK Basketbal in 2021 voor de Belgian Lions  (FIBA 29) is bekend. De selectie van bondscoach Dario Gjergja werd in poule C aan Litouwen gekoppeld, de nummer vier van Europa, Tsjechië (FIBA 24) en Wit-Rusland (FIBA 56), Denemarken (FIBA 56) of Albanië (FIBA 114). Dit trio werkt in augustus nog een pre-kwalificatieronde af en de winnaar komt in groep C terecht.
De eindronde vindt van 17 augustus tot 3 september 2021 in Duitsland (Keulen), Georgië (Tbilisi), Italië (Milaan) en Tsjechië (Praag) plaats.
De kwalificatiewedstrijden worden gespeeld van 17 tot 25 februari 2020, 23 november tot 1 december 2020 en 15 tot 23 februari 2021. In elke groep gaan er drie landen door. De gastlanden zijn zeker van hun plaats. In de groep van de Belgen gaan dus naast Tsjechië de beste twee landen door. De Belgian Lions gaan vanaf februari 2020 op zoek naar een vijfde opeenvolgende Eurobasket! #basketbalbelgium

Groepsindeling EK-kwalificatie 2021:

Groep A: Spanje, Polen, Israël, Slovakije/Cyprus/Roemenië

Groep B: Italië*, Noord-Macedonië, Estland, Wit-Rusland

Groep C: Tsjechië*, Litouwen, België, Albanië/Wit-Rusland/Denemarken

Groep D: Kroatië, Turkije, Nederland, Zweden

Groep E: Georgië*, Servië, Finland, Zwitserland/Portugal/IJsland

Groep F: Slovenië, Oekraïne, Oostenrijk, Hongarije

Groep G: Duitsland*, Frankrijk, Montenegro, Luxemburg/Kosovo/Groot-Brittannië

Groep H: Griekenland, Letland, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije.

* =Italië, Tsjechië, Georgië en Duitsland zijn al geplaatst als gastlanden. De overige beste nummers twee in die groepen kwalificeren zich voor het EK.