Belgian Lions kennen op 31 augustus tegenstanders WK-kwalificatieronde

Op 31 augustus gaat de loting voor het WK basketbal 2023 door. Vanaf november kampen de Belgian Lions voor een stek op het WK dat doorgaat in Japan, Indonesië en de Filipijnen (25 augustus-10 september 2023). De selectie van bondscoach Dario Gjergja wil na vijf opeenvolgende EK’s zich nu ook en voor het eerst kwalificeren voor het wereldkampioenschap.

Het deelnemersveld met 32 teams van de FIBA Basketball World Cup 2023 European Qualifiers is sinds deze week gekend met de afsluiting van de FIBA Basketball World Cup 2023 European Pre-Qualifiers Second Round.
 Noord-Macedonië en Slowakije claimden de laatste twee van de felbegeerde tickets die nog beschikbaar waren en voegden zich bij de zes teams die hun tickets al hadden veiliggesteld. De acht landen die door zijn gegaan naar de FIBA Basketball World Cup 2023 European Pre-Qualifiers Second Round zijn: Wit-Rusland, IJsland, Letland, Montenegro, Noord-Macedonië, Portugal, Slowakije en Zweden. Ze zullen deelnemen aan de FIBA Basketball World Cup 2023 European Qualifiers en dit samen met de 24 landen die hun plaats al hadden gereserveerd voor deelname aan de FIBA EuroBasket 2022 Final Round.
Die 24 landen zijn: België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Duitsland, Groot Brittanië, Griekenland, Hongarije, Israël, Italië, Litouwen, Polen, Nederland, Rusland, Servië, Slovenië, Spanje, Turkije en Oekraïne.
Twaalf Europese landen naar WK
Via de kwalificaties verdienen 12 Europese landen een ticket voor de FIBA Basketball World Cup 2023. De loting voor de FIBA Basketball World Cup 2023 Qualifiers vindt plaats op dinsdag 31 augustus om 12.00 uur en wordt live uitgezonden op het FIBA YouTube-kanaal.
De 2023-editie van de FIBA Basketball World Cup zal plaatsvinden in Indonesië, Japan en de Filippijnen en het zal de eerste keer zijn dat het WK in meerdere landen wordt gehouden.

#basketbalbelgium  #BelgianLions  #Crelansport #basketballwithOrange