Belgian Cats zonder Emma Meesseman en assistent-coach Pierre Cornia naar Portugal

Slecht nieuws voor de Belgian Cats! Emma Meesseman en assistent-coach Pierre Cornia werden positief bevonden op het Covid-19 virus. Zij reizen zondag niet mee af naar Portugal waar de Belgian Cats in een grote bubbel in Olivedas, bij de Portugese hoofdstad Lissabon, volgende week twee EK-kwalificatiewedstrijden afwerken. Op 12 november spelen de Cats tegen Portugal en op 14 november versus Oekraïne. Na het uitvallen van Kyara Linskens (knie) is het forfait van sterkhoudster Emma Meesseman een nieuwe opdoffer voor bondscoach Philip Mestdagh en zijn sportieve staff. Meesseman is wel niet in contact geweest met de spelersgroep. Becky Massey (Sint-Katelijne-Waver) neemt de plaats in de selectie van 14 van Emma Meesseman in.

De Belgian Cats wonnen eerder hun eerste twee wedstrijden tegen Oekraïne en Finland en staan aan de leiding in groep G. De groepswinnaars en de vijf beste tweedes gaan naar het EK 2021 dat van 17 tot 27 juni in Spanje( Valencia) en Frankrijk (Straatsburg) doorgaat.
Selectie Belgian Cats: Julie Allemand,  Marjorie Carpréaux, Antonia Delaere, Serena-Lynn Geldof,  Becky Massey, Billie Massey, Hanne Mestdagh, Kim Mestdagh, Heleen Nauwelaers, Jana Raman, Elise Ramette, Laure Resimont, Julie Vanloo, Ann Wauters