Belgian Cats vs. Bosnië-Herzegovina, Duitsland en Noord-Macedonië in EK-kwalificatie

De Belgian Cats kennen hun drie tegenstanders om een vierde EK-deelname op rij af te dwingen. De Cats (FIBA 6) nemen het in de EK-kwalificatievoorronde van het EK 2023 op tegen Bosnië-Herzegovina (FIBA 27), Duitsland (FIBA 40) en Noord-Macedonië (FIBA 79). Het 39ste Eurobasket Women gaat in 2023 in Israël (Tel Aviv) en Slovenië (Koper, Celje) door.
Met brons op het EK 2017 in Praag, een vijfde plek op het EK 2019 in Belgrado en opnieuw brons in juni in Valencia willen de Belgian Cats een vierde keer op een rij van de partij zijn op een EK.
De Belgian Cats waren bij de loting een van de vijf reekshoofden en ontweken zo de moeilijkste tegenstanders in de voorronde. Met Bosnië-Herzegovina (FIBA 27), Duitsland (FIBA 40) en Noord-Macedonië (FIBA 79) is het parcours naar het EK haalbaar voor de Cats. De Cats verloren op het voorbije EK wel tegen Bosnië in de poulefase. “Het blijft opletten met ook Duitsland dat over een goede lichting bij de jeugd beschikt. We blijven evenwel ambitieus en hopen ons  als groepswinnaar te kwalificeren,” zei high-performance manager Sven Van Camp.
De tien groepswinnaars en de vier beste tweedes stoten samen met gastlanden Slovenië en Israël door naar het hoofdtoernooi. De kwalificatiewedstrijden worden in drie periodes afgewerkt: in november van dit jaar, in november 2022 en in februari 2023.

#basketbalbelgium  #Crelansport #basketballwithOrange #belgiancats #Eurobasket2023