Belgian Cats treffen USA, Rusland en Puerto Rico op WK-kwalificatietoernooi in Washington

De loting in het Zwitserse Geneve bracht voor de Belgian Cats een mooie groep richting de WK-kwalificaties. “We moeten Puerto Rico achter ons houden. Doen we dat zijn we waarschijnlijk gekwalificeerd voor het WK in 2022 (23 september-3 oktober) in Australië/Sydney,” zegt high performance manager Sven Van Camp.
De Belgian Cats nemen het op het kwalificatietoernooi (10 tot 13 februari) voor het WK in poule D op tegen Amerika (worldranking 1), Rusland (worldranking 12) en Puerto Rico (worldranking 17) . De Cats spelen in de Amerikaanse hoofdstad Washington om een plaatsje op het WK, volgend jaar in Australië.
De Verenigde Staten, de ongenaakbare nummer 1 van de wereld, zijn als olympisch kampioen al zeker van deelname aan het WK. In de groep van België  zijn er nog twee WK-tickets te verdienen. Het komt er dus voor de Cats op aan om niet laatste te worden in de poule.
Voor de Belgian Cats zal het dus hoogstwaarschijnlijk moeten gebeuren in de wedstrijden tegen Rusland en/of Puerto Rico. Rusland  is een voormalige grootmacht in het basketbal die bezig is aan een opmars, met de jonge Maria Vadejeva als exponent van een talentvolle generatie.
Op het recente EK wonnen de Cats na een nagelbijter versus Rusland in de kwartfinales. Julie Allemand besliste toen een zenuwslopende wedstrijd in het voordeel van België. Ook op het EK in 2019 in Servië werd van Rusland gewonnen.
Ook Puerto Rico is geen onbekende voor de Belgische dames. Beide landen zaten afgelopen zomer in dezelfde poule op de OlympischeSpelen in Tokio. De Belgian Cats wonnen toen met ruim verschil: 87-52 Als ze dat in februari overdoen, kan een WK-ticket hen nog moeilijk ontglippen. Op het WK in Tenerife zegevierden de Cats zelfs met 86-36 van Puerto Rico.
Vergezel the Belgian Cats naar Washington
In samenwerking met Travel2Sports wordt een reis naar het kwalificatietoernooi in Washington opgemaakt, de informatie ter zake (programma, kostprijs) zal tegen het einde van de week beschikbaar zijn.