Belgian Cats strijden tegen Canada, Japan en Zweden om Olympisch ticket

Onze Belgian Cats kennen hun tegenstanders op het Olympisch kwalificatietornooi in Oostende, dat van 6 t.e.m. 9 februari 2020 plaatsvindt. België werd ingedeeld in een groep met Canada, Japan en Zweden. Japan is als gastland sowieso al zeker van een plaats op de Olympische Spelen.

Deze namiddag werden de verschillende groepen voor de Olympische kwalificatietornooien ingedeeld op het hoofdkwartier van FIBA, in Mies (Zwitserland). Onze Belgian Cats zaten vooraf in pot 2, samen met de  andere organiserende landen van de kwalificatietornooien China, Frankrijk en Servië.

De Belgian Cats zullen op 6, 8 en 9 februari 2020 in de Versluys Dôme in Oostende strijden tegen Canada, Japan en Zweden. Hieronder een overzicht van de vier kwalificatietornooien.

  • Nigeria, USA, Servië en Mozambique spelen in Belgrado (SRB). 
  • Frankrijk, Puerto Rico, Brazilië en Australië spelen in Bourges (FRA).
  • Zuid-Korea, China, Groot-Brittanië en Spanje spelen in Foshan (CHN).
  • Canada, Japan, Zweden en België spelen in Oostende (BEL). 

Japan is als organiserend land van de Olympische Spelen in Tokio uiteraard al zeker van een ticket. In Oostende zijn er dus nog twee Olympische tickets te verdelen onder Canada, België en Zweden. Ook de Verenigde Staten zijn als wereldkampioen als zeker van hun plaats op de Olympische Spelen.

Bondscoach van de Cats, Philip Mestdagh, is op zijn hoede. “Dit is een zware en vooral evenwichtige groep. Een 3 op 3 kan, maar ook een 0 op 3 is mogelijk. Vooral Japan ligt de Europese landen niet zo goed en had ik graag vermeden. Canada is een wereldtopper en Zweden deed het erg goed op het voorbije EK. We zijn echter ambitieus en gaan resoluut voor een stek op de Olympische Spelen.”

Ook Antonia Delaere, Belgian Cat en momenteel uitkomend voor Nantes, reageert strijdvaardig. “Ik had gehoopt op één relatief makkelijke tegenstander, maar die is er dus niet bij. Alle mogelijkheden liggen open in onze poule en we zullen moeten knokken tot het bittere einde. We zijn er evenwel klaar voor en we willen naar die Spelen. Dat is onze grote droom en we gaan die met de steun van de vele fans in Oostende dan ook invullen,” aldus Delaere.

“We zullen Canada, Japan en Zweden samen met onze fans een warme ontvangst geven, zowel op als naast het terrein”, zegt General Manager van de Belgian Cats, Koen Umans. “Kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio is nu meer dan ooit onze doelstelling.”

Tickets

De ticketverkoop voor het Olympisch kwalificiatietornooi in Oostende gaat binnenkort van start. Hou hiervoor zeker https://www.basketballbelgium.be/ en de social media-kanalen van de Belgian Cats in de gaten.