Belgian Cats moeten in Belgrado, Washington of Osaka zich voor WK 2022 in Australië kwalificeren

De locaties voor de vier WK-kwalificatietornooien in februari 2022 zijn gekend. De Belgian Cats moeten naar Japan (Osaka), Washington (Amerika) of Servië (twee tornooien in Belgrado) om zich te kwalificeren voor het WK 2022 in Australië.
Dinsdag is de loting en dan kennen de Belgian Cats de drie tegenstanders en de locatie waar ze zich hopen te kwalificeren voor het WK 2022 dat van 22 september tot 1 oktober in Australië/Sydney wordt betwist.
Er nemen zestien landen in vier groepen van vier deel aan de WK-kwalificaties in Osaka, Washington en in Belgrado. De eerste drie van elke poule is zeker van het WK. Gastland Australië en olympisch kampioen Amerika zijn al geplaatst voor het WK. Uit hun groep kwalificeren zich dus maar twee landen voor het WK. Het WK-kwalificatietornooi gaat door van 10 tot 13 februari.
De Belgian Cats gaan op zoek naar een tweede opeenvolgende WK-deelname. Op hun debuut op het WK 2017 in Tenerife veroverden ze na een formidabel tornooi een schitterende vierde plaats.

Deelnemende landen WK-kwalificatie
FIBA Women’s AfroBasket 2021: Mali, Nigerië
FIBA Women’s AmeriCup 2021: Brazilië, Canada, Puerto Rico, USAFIBA Women’s Asia Cup 2021: Australië, China, Japan, Korea
FIBA Women’s EuroBasket 2021: Wit-Rusland, België, Bosnia en Herzegovina, Frankrijk, Rusland, Servië