Belgian Cats mikken op EK op een plaats in de Top 6

Onze Belgian Cats trekken vol gezonde ambitie naar het EK in Servië en Letland, dat van 27 juni tot 7 juli plaatsvindt. Bondscoach Philip Mestdagh mikt met deze groep minstens op een plaats in de top zes. Naast trouwe partner Orange, stapt nu ook Crelan mee in het verhaal van Basketball Belgium.

Onze nationale damesploeg komt in de groepsfase in het Servische Zrenjanin terecht in een groep met Rusland, Wit-Rusland en Servië. Geen sinecure, weet ook bondscoach Philip Mestdagh: “We werden ingedeeld in de groep des doods, met stuk voor stuk toplanden in Europa. Anderzijds opent dat natuurlijk perspectieven eens we de groepsfase overleven.” Coach Mestdagh verlengdeonlangs zijn contract t.e.m. het Europees Kampioenschap van 2021 en blijft dus nog even doorwerken met deze groep.

De Cats mikken op een plaats in de top 6, wat hen in de running zou houden voor een felbegeerd ticket voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020. “Om onze Olympische droom te kunnen realiseren, zal het ganse team, elke speelster én elk staflid, grenzen moeten durven verleggen”, zegt General Manager Koen Umans. “We zullen geen stappen overslaan en ook deze campagne stap per stap aanpakken. Toch mogen we onze ambitie uitspreken: we willen en zullen naar het Walhalla van de sport gaan.”

Voorbereiding in Japan

Het voorbereidingsprogramma van de Cats gaat officieel van start vanaf vrijdag 17 mei, met de eerste training, waar Ann Wauters normaliter de groep vervoegd. De groep trekt onder andere een week naar Japan voor twee oefenmatchen tegen de Japanse nationale ploeg. Daarna wordt naar Spanje gereisd, waar Emma Meesseman en Kim Mestdagh na de seizoensstart in de WNBA zullen aansluiten.

Verder wordt ook deelgenomen aan een vierlandentornooi in Brussel en krijgen we twee uitwuifwedstrijden tegen Italië in Wevelgem en Kortrijk. Op maandag 24 juni vertrekken de Cats richting Servië. Zie onderaan voor het volledige voorbereidingsprogramma.

Tickets voor de thuiswedstrijden kunnen vanaf vandaag aangekocht worden. Voor het eerst zijn er ook replica gameshirts voor de fans beschikbaar.

Partnerships

Naast Orange, sinds 2016 onze trouwe partner, kunnen we nu het nieuws melden dat gloednieuwe partner Crelan vanaf nu ook instapt in het verhaal van Basketball Belgium en partner wordt van de Lions & Cats en Young Lions en Cats, tot en met 2021.

“We zijn heel trots dat we als nieuwe hoofdsponsor samen met de Belgische Basketfederatie en Orange verder kunnen bouwen aan de successen van de Belgian Cats & Lions”, zegt CEO van Crelan, Phillipe Voisin. “Daarnaast engageren we ons, als enige hoofdsponsor van de U20, ook in de opleiding van de jeugd, zodat de opvolging van de nationale teams in de toekomst verzekerd blijft. Met het oog op de versterking van onze nationale naambekendheid was deze samenwerking een uitgelezen opportuniteit. Ik kijk er alvast naar uit om deze zomer samen met onze klanten, agenten en medewerkers voor de Belgian Cats te supporteren op het Europees Kampioenschap!”, besluit hij.

Lions reizen ook naar Servië

Naast onze Cats, zullen ook onze Belgian Lions naar Servië afzakken. Eind juni houden ze er een training camp. “We zullen er samen met U18 en U20 Lions de Cats aanmoedigen voor de drie wedstrijden van de groepsfase”, zegt coach Dario Gjergja.

 

Préselectie

Ann Wauters, Antonia Delaere, Celeste Trahan-Davis, Elise Ramette, Emma Meesseman, Hanne Mestdagh, Hatty Bende, Heleen Nauwelaers, Hind Ben Abdelkader, Jana Raman, Julie Allemand, Julie Vanloo, Kim Mestdagh, Kyara Linskens, Laure Resimont, Lore Devos, Marjorie Carpréaux, Serena-Lynn Geldof

Voorbereidingsprogramma Belgian Cats 

  • 17/05: start van de trainingen
  • 25/05 – 03/06: Stage in Japan met oefenwedstrijden tegen Japan op 31/05 en 02/06
  • 06/06 – 10/06: Stage in Spanje met oefenwedstrijden op 08/06 en 09/06
  • 14/06 – 16/06: Vierlandentornooi in Palais Midi in Brussel met Canada, Spanje en China (Tickets via www.basketballbelgium.be)
  • 21/06: Oefenwedstrijd tegen Italië in Wevelgem (20h30) (tickets)
  • 22/06: Oefenwedstrijd tegen Italië in Kortrijk (17h00) (tickets)
  • 24/06: Vlucht naar Servië