Basketbelgium en Alley Oop lanceren samen globale website die alle nationale ploegen bundelt.

De Belgische basketbalfederatie KBBB-FRBB sloot enkele maanden geleden een partnership met de firma Alley Oop om een nieuwe geïntegreerde website voor alle nationale ploegen op te zetten : www.basketballbelgium.be

Er bestonden reeds afzonderlijke websites voor de Belgian Lions, Belgian Cats en de jeugdselecties. De ambitie was om dit alles op 1 website te krijgen die alle activiteiten bundelt, maar ook elke selectie een eigen plaats geeft. Nu heeft Basketbelgium een platform dat verder inhoudelijk en qua functionaliteiten kan groeien.

Stefan Garaleas, Secretaris-Generaal van Basketbelgium :

“We vonden in Alley Oop een partner die actief heeft meegedacht hoe we dit op de beste manier konden opzetten. Ze hebben geen moeite gespaard en verschillende zaken opgezet in lijn met onze behoeften. Het is ook een voordeel dat het basketbalmensen zijn die aanvoelen wat we nodig hebben. Er is nog werk voor de boeg maar de basis is gelegd om op verder te bouwen. Het partnership met Alley Oop loopt dan ook verder en ze zullen ons verder ondersteunen in de ontwikkeling van onze digitale communicatie.”

Bruno Patris, mede-oprichter van Alley Oop :

“We zijn vereerd dat we onze ervaring en expertise opgebouwd doorheen verschillende clubs en federaties in basketbal maar ook in andere sporten ten dienste kunnen stellen van de nationale basketbalploegen. De voldoening is des te groter aangezien we hebben kunnen samenwerken met een tegenpartij die het potentieel van dit instrument ten volle begrijpt en die een goede digitale communicatie via website , sociale media en in het bijzonder smartphones belangrijk vindt. Het Belgisch basketbal had dergelijke sprinkplank nodig en we zijn fier dat we hebben kunnen deelnemen aan dit project dat nog een mooie verdere toekomt zal kennen.”

www.alleyoop.be