3X3 Lions vatten zaterdag Olympische Spelen aan: “Ambitie is top-6 en we dromen van brons”

De 3X3 Lions vatten zaterdag in Tokio en op de Olympische Spelen hun competitie aan. Voor het eerst flikkert 3X3 basketbal als olympische discipline op het programma. Begin juni kwalificeerden Nick Celis, Thibaut Vervoort, Raf Bogaerts en Thierry Mariën zich voor de Olympische Spelen. “Een droom die werkelijkheid werd,” zei Raf Bogaerts.
Alle vier spelers zijn aangesloten bij 3X3 Team Antwerp. Na jaren van hard knokken, investeren en het afschuimen van tornooien in binnen- en buitenland fonkelen ze met Team Antwerp op de 15de plaats op de worldranking. Intussen hadden ze alle vier hun debuut ook al gemaakt bij de 3X3 Lions waarmee ze zich dus kwalificeerden voor de Olympische Spelen.
“Er nemen acht ploegen deel en we spelen dus zeven wedstrijden op zaterdag, zondag, maandag en dinsdag. De eerste drie dagen twee per dag en dat is met de warmte en vochtigheid in Tokio een zware beproeving,” zegt Thierry Mariën. “We hebben ons in België, nadien in Basecamp Mito en hier in Tokio goed kunnen voorbereiden en we zijn dan ook klaar voor de start,” aldus nog Mariën.
“De top twee is rechtstreeks geplaatst voor de halve finales. De nummers 3 tot 6 werken dinsdag nog de kwartfinales af en waarvan de winnaars zich dus kwalificeren voor de halve finales. Die worden woensdag, net als de finale, betwist,” aldus Nick Celis. “Letland en Servië zijn de favorieten richting top 2 en wij worden als vijfde ingeschat. De ambitie is in eerste instantie een plaats bij de eerste zes en we dromen stiekem van brons,” aldus nog Nick Celis.

Programma 3X3 Lions (aanvangsuren Belgische tijd)
zaterdag 24 juli Letland-België 11u40
zaterdag 25 juli België-Japan 15u25
zondag 25 juli Rusland-België 4u
zondag 25 juli Servië-België 8u25
maandag 26 juli België-China 4u35
maandag 26 juli Nederland-België 11u40
dinsdag 27 juli België-Polen 7u40
dinsdag 27 juli kwartfinales (eventueel) 14u
woensdag 28 juli halve finales (eventueel) 10u30 of 11u40
woensdag 28 juli finale (eventueel) 15u25

#Basketballbelgium #Tokyo2020