3X3 Lions en Cats trachten zich te kwalificeren voor de FIBA 3X3 Europe Cup

In alle euforie rond de schitterende prestaties van de Belgian Cats zouden we bijna vergeten dat er vandaag nog andere Belgian Cats én Lions in actie treden. De nationale heren- en damesploeg 3X3 spelen vandaag immers een kwalificatietornooi voor de FIBA 3X3 Europe Cup, het EK 3X3 zeg maar.

De Belgische teams komen vandaag elk tweemaal in actie in het Franse Poitiers, waar het kwalificatietornooi plaatsvindt. De mannen starten om 12u00 met een wedstrijd tegen Roemenië en spelen daarna om 15u00 tegen Zwitserland. Om 14u00 spelen de Belgian Cats tegen Oostenrijk, om 17u00 tegen Oekraïne. Zowel bij de heren als bij de dames nemen er 12 teams – ingedeeld in 4 poules van 3 – deel aan het tornooi. De top 2 uit elke poule gaat verder naar de kwartfinales. Minstens 1 keer winnen en zoveel mogelijk scoren is dus de boodschap voor onze Belgen (de pouleranking is op basis van aantal gewonnen wedstrijden en op aantal gescoorde doelpunten indien gelijke stand).

Vrijdag (23/6) staan alle poulewedstrijden op het programma in Poitiers, zaterdag (24/6) alle kwartfinales, halve finales en finales.

Bij de Lions vertegenwoordigen Loïc Schwartz, Amaury Gorgemans, Stephane Moris en Maxime Depuydt de Belgische kleuren. Bij de 3X3 Cats zijn het Emmanuelle Mayombo, Lara Gaspar, Caroline Bourlioux en Romina Ciappina die het in naam van ons land opnemen.

De 3X3 Lions moeten bij de top 5 op het tornooi eindigen om zich te plaatsen voor de FIBA 3X3 Europe Cup, de 3X3 Cats hebben voldoende aan een plaats bij de top 6. Het Europees Kampioenschap zelf wordt in Amsterdam gespeeld op 7-8-9 juli.

Wie onze nationale 3X3 teams in actie wil zien, kan dat via de livestream van FIBA.