3X3 Lions eervol onderuit tegen topfavoriet Servië

De 3×3 Lions hebben zondag hun vierde wedstrijd op de Olympische Spelen in Tokio verloren. De Lions 3×3 gingen tegen topfavoriet Servië en na een eervolle partij met 21-14 onderuit. “We bleven lange tijd gelijke tred houden, maar verloren eventjes het momentum. Toch mogen we na het openingsweekend en met een 2 op 4 tevreden terugblikken. We blijven op schema voor een stek in de top-6 en kwalificatie voor de kwartfinales,” zei Thibaut Vervoort.
Nick Celis, Rafaël Bogaerts, Thibaut Vervoort en Thierry Mariën begonnen het olympische tornooi zaterdag knap met een nipte zege (21-20) tegen Letland. Vervolgens verloren ze na overtime van gastland Japan (16-18). Eerder zondag knoopten ze weer aan met de zege (21-16) tegen ROC (Russian Olympic Comité).
Maandag zijn China en Nederland de tegenstrevers. Dinsdag wordt nog Polen partij gegeven. De top twee van de ‘round robin’ met acht plaatst zich rechtstreeks voor de halve finales. De nummers drie tot zes spelen de ‘kwartfinales’ voor de overige twee plaatsen bij de laatste vier.
Servië-België 21-14
België: Bogaerts 6, Celis 4, Mariën 2, Vervoort 2