Zeven Belgian Cats in Europese kwartfinales

De Belgian Cats on the road doen het uitstekend! Maar liefst 7 speelsters kwalificeerden zich voor de kwartfinale van een Europese beker. 5 in de Euroleague Women en 2 in de EuroCup Women.
De Belgian Cats spelen volgende week het OQT in het Antwerps Sportpaleis. Na het hopelijk succesvol toernooi in Antwerpen en kwalificatie voor de Olympische Spelen voor Parijs 2024 wacht bij hun clubs enerzijds nog een drukke kalender in de nationale competitie en anderzijds voor zeven speelsters nog een belangrijk Europees programma.
In de Euroleague Women bereikten maar liefst vijf Belgian Cats de kwartfinale. Met het Turkse Fenerbahce Istanbul (Emma Meesseman) versus het Spaanse Avenida Salamanca (Antonia Delaere) is er tevens een “Belgisch” duel. Serena Lynn-Geldof neemt het met Spaanse Zaragoza op tegen het Turkse CBK Mersin. Bondscoach Rachid Méziane ontmoet met het Franse Villeneuve D’Ascq, met Bethy Mununga en Maxuella Lisowa, het Hongaarse DVTK HUN-therm. De kwartfinale is een best of three en wordt op 21 en 28 februari en eventueel op 6 maart betwist.
In de EuroCup Women fonkelt Julie Vanloo met het Galatasaray Istanbul in de kwartfinale en is de tegenstander het Spaanse Girona. Kyara Linskens speelt met het Franse BLMA Montpellier tegen het Turkse Besiktas Istanbul. De kwartfinale van de EuroCup Women is met een heen- en terugwedstrijd en gaat door op 22 en 29 februari.