Zestien Belgian Lions voor Turkije en Griekenland

WK-kwalificatieronde
Zestien Belgian Lions voor Turkije en Griekenland

Bondscoach Dario Gjergja selecteerde zestien Belgian Lions voor de komende WK-kwalificatieronde. De 20-jarige Marlon Makwa van Spirou Charleroi fonkelt voor de eerste keer in de selectie van de Belgian Lions. Hans Vanwijn (persoonlijke redenen) en Haris Bratanovic (blessure) zijn niet van de partij. De Belgian Lions spelen op vrijdag 11 november in Istanbul tegen Turkije en op maandag 14 november in de Mons Arena versus Griekenland.
De Belgian Lions prijken in poule I met 3 op 6 op een mooie derde plaats en zijn volop in de running voor een eerste WK-deelname. In februari 2023 staan de laatste twee WK-kwalificatiewedstrijden op het programma. Op vrijdag 24 februari in Groot-Brittannië en tenslotte op maandag 27 februari in België en tegen Turkije.
Van de vier groepen van zes zijn de eerste drie van elke poule geplaatst voor het wereldkampioenschap in 2023. Twaalf Europese ploegen nemen dus deel aan het WK dat doorgaat van 25 augustus tot 10 september 2023 en in Indonesië, Japan en de Filipijnen.
De Lions vertrekken maandag met 14 spelers naar Turkije.
Selectie Belgian Lions: Thomas Akyazili, Ismael Bako, Vrenz Bleijenbergh, Maxime De Zeeuw, Jonas Delalieux, Pierre-Antoine Gillet, Manu Lecomte, Alex Libert, Marlon Makwa, Jean-Marc Mwema, Retin Obasohan, Loïc Schwartz, Quentin Serron, Jonathan Tabu, Kevin Tumba, Andy Van Vliet