Young Lions winnen slotmatch op EK U16 maar degraderen naar B-divisie

De U16 Lions eindigden op het EK op de 15de plaats, nadat ze hun laatste partij tegen Noord-Macedonië winnend konden afsluiten.

De Young Lions hebben op het EK U16 in het Macedonische Skopje de slotmatch tegen Macedonië met 90-72 gewonnen. Jayden Hodge pakte uit met een schitterende prestatie en leidde met een double-double (30 punten, 18 rebounds en 3 assists) de Young Lions na een 41-35 bonus halfweg mee naar de overtuigende winst. België eindigt op dit EK U16 op de vijftiende plaats en kan een degradatie naar de B-divisie jammer genoeg niet vermijden.

Met een gemiddelde van 17,4 punten, 8,7 rebounds en 1,6 assists was Jayden Hodge met een evaluatie van 21,4 de tweede beste speler van het toernooi. Volgend jaar willen de Young Lions U16 opnieuw promoveren naar de A-divisie. De Europese kampioenschappen bij de jeugd en de jongens zitten er meteen op.

De Young Lions U20 eindigden op een knappe vierde stek en Thijs De Ridder werd opgenomen in de All Star 5. De U18 eindigden in de B-divisie op een prachtige tweede plaats en hopen nog steeds op promotie naar de A-reeks. Dat hangt af van de situatie rond het conflict tussen Rusland en Ukraïne. Noah Meeusen werd opgenomen in de All Star 5.