“Willen als groepswinnaar naar kwartfinales”

Zondagochtend gaf een deel van de selectie van de Belgian Cats met Kyara Linskens, Heleen Nauwelaers, Jana Raman en high performance manager Sven Van Camp “acte de présence” in de Mixed zone van de Olympic Village in Tokio. De Belgische en internationale media was massaal uitgerukt en polsten naar de ambities van de Cats richting de laatste groepswedstrijd maandag (10u20 Belgische tijd) versus China. “Na de knappe resultaten tegen Australië en Puerto Rico willen wij als groepswinnaar en met een drie op drie naar de kwartfinales. Winst of een kleine nederlaag brengt ons ook in de eerste pot richting de loting van de kwartfinale. Zo vermijden we een confrontatie met Amerika en Spanje,” weet Jana Raman.
“Uiteraard is China een stevige opponent. Ze staan negende op de wereldranking en beschikken over grote en fysiek sterke speelsters. We zullen dus in de rebound hard moeten werken zodat we met ons snel basketbal kunnen uitpakken. Drie jaar geleden waren we op stage in China en we kennen het team. Een voordeel en hopelijk kunnen we succesvol blijven. Met een drie op drie naar de kwartfinale is de challenge,” aldus nog Jana Raman.
De Belgian Cats zijn met een twee op twee in poule C al zeker van een stek in de kwartfinale. De vier kwartfinales worden dinsdag in de Saitama Super Arena afgewerkt.  Vanaf dan wordt met een “do or die” formule het olympisch basketbaltornooi verder afgewerkt. Als de selectie van bondscoach Philip Mestdagh woensdag weer kan juichen speelt het komend weekend altijd voor een olympische medaille. Maar, eerst de laatste wedstrijd in de groepsfase tegen China. Antonia Delaere, die zondag 27 kaarsjes mocht uitblazen, en haar ploegmaats kunnen hopelijk in de winningmood blijven!

#Basketballbelgium #Tokyo2020