Vierde opeenvolgende EK voor sterke Belgian Cats na winst in Duitsland

Met een schitterende verdedigende prestatie kwalificeerden de Belgian Cats zich voor een vierde opeenvolgende Eurobasket. De vijfde speeldag van de EK-kwalificatieronde bracht in Wolfenbüttel immers een afgetekende 44-69 overwinning voor het team van bondscoach Rachid Méziane en versus Duitsland.  Zondag is de slotspeeldag in Skopje en Noord-Macedonië maar groepswinst kan de Belgian Cats niet meer ontsnappen. Op 8 maart is de loting van het EK en kennen Emma Meesseman en haar ploegmaats de drie opponenten van de eerste ronde. Het EK gaat door van 15 tot 25 juni en in Israël (Tel Aviv) en Slovenië (Ljubljana).
De Belgian Cats legden via Kyara Linskens en Emma Meesseman in het eerste kwart met scherpe defense en mooie aanvalspatronen de basis van de winst: 9-22.
In het tweede kwart werd het slordiger maar bleven de Cats ondanks wat balverliezen domineren en trokken de rust in met een 19-34 bonus.
In het derde kwart moesten Hind Ben Abdelkader en Emma Meesseman (lip) voor verzorging naar de kleedkamer. De Duitsers werden fysieker, maar de Belgische dames waren niet van slag. Maxuella Lisowa gaf energie, Julie Vanloo gaf assists en met ook scores van Serena-Lynn Geldof was ook het derde schuifje voor de Cats: 32-49.
In het slotkwart keerden Emma Meesseman en Hind Ben Abdelkader terug op het parket. Met acht punten op een rij, waaronder twee driepunters, van Ine Joris en ook vier punten van Nastja Claessens was bij 33-53 de twintiger een feit en lag de knappe Belgische overwinning meteen vast. Maar liefst tien speelsters kwamen tot scoren bij een collectief sterk België!
Duitsland-België 44-69
Kwarts: 9-22, 10-12, 13-15, 12-20
Duitsland: Arthur 2, Wilke 10, Guelich 10, Lapppenküper 0, Fiebich 2, Greinacher 2, Geiseloder 4, Hartman 0, Brunckhorst 7, Degbeon 5, Stach , Bar 2
België: Ramette 0, Delaere 2, Resimont 0, Meesseman 19, Linskens 12, Claessens 4, Ben Abdelkader 7, Geldof 5, Becky Massey 5, Lisowa 5, Vanloo 2, Joris 8
Uitslag poule A: Bosnië en Herzegovina-Noord-Macedoniê 66-68
Stand poule A: 1. België 5-9; 2. Duitsland 5-8; 3. Bosnië en Herzegovina 5-7; 4. Noord-Macedonië 5-6