U20 Cats met geslaagd rapport na drie speeldagen in de challengers

De U20 Belgian Cats houden vandaag een rustdag op de FIBA Women’s U20 European Challengers, die in de plaats van de jeugd-EK’s werden georganiseerd. Na drie speeldagen konden de dames tweemaal zegevieren. Dit weekend staan er nog wedstrijden tegen Duitsland en Kroatië op het programma.

De Challengers begonnen voor de U20 Cats op dinsdag met een duel tegen Letland. Na een ietwat aftastend openingsquarter, duwden de Cats het gaspedaal vol in tijdens het tweede quarter met een 29-46 ruststand als gevolg. In een zinderend derde quarter scoorden de U20 Cats maar liefst 36 punten, waardoor de wedstrijd al lang in een beslissende plooi was gelegd. Eindscore: 70-99.

Nastja Claessens speelde quasi de perfecte wedstrijd, met 22 punten uit een 8 op 8 en 3 op 3 vanop de vrijworplijn, 10 rebounds en 2 steals. Sam Van Buggenhout lukte eveneens 22 punten, waarvan 5 driepunters.

Daags nadien gingen de U20 Cats aan de bak tegen gastland Bulgarije. Voor de pauze deden de Bulgaarse meisjes nog aardig mee en liep het verschil niet op tot meer dan 10 punten. Na de rust was het echter boeken toe voor Bulgarije, want België zette een 48-20 neer.

Maxuella Lisowa haalde knappe cijfers met 17 punten,  6 rebounds en 4 assists en 4 steals. Nastja Claessens was goed voor 15 punten, 4 rebounds en 3 assists.

Gisteren bekampten de U20 Cats de sterkste tegenstander in de poule, Italië. Al snel werd duidelijk dat de Italiaanse meisjes van een ander niveau waren dan de vorige tegenstanders. Aan de pauze waren de troepen van coach Diels op achtervolgen aangewezen, 26-34. Na de rust konden de U20 Cats na een sterk derde quarter weer dichter sluipen, maar Italië behield de kleine voorsprong en trok uiteindelijk het laken naar zich toe: 48-54.

Nastja Claessens haalde als enige dubbele cijfers met 10 punten, 5 rebounds en 4 assists. Sarah Bell lukte ei zo na een double-double met 8 punten en 9 rebounds.