U18 Cats zijn Europees Kampioen 3X3 2018!

De U18 Young Cats hebben in het Hongaarse Debrecen basketbalgeschiedenis geschreven. Het viertal Billie Massey, Becky Massey, Eva Hambursin en Alice Bremer kroonden zich tot Europees Kampioen 3X3 bij de U18 meisjes.
In de poulefase was België ingedeeld bij Tsjechië en noorderbuur Nederland. Onze U18 Cats waren duidelijk een maatje te groot voor beide tegenstanders, want er werd tweemaal vlot gewonnen met 16-12 en 17-10.  In de kwartfinale kwam België uit tegen gastland Hongarije. De Cats stelden de verdediging op scherp en wonnen met 10-5.
In de halve finale werd een zwaardere tegenstander voorgeschoteld, namelijk Spanje. Na een aangenaam en dynamisch kijkstuk wonnen de Cats met 19-15. Het mooie parcours leverde een finaleticket op voor onze Cats, die gespeeld werd tegen Frankrijk. Eenmaal in de finale waren onze Cats niet te stuiten en werd er al bij al vlot gewonnen van de Fransen: 12-4. Zo kunnen de U18 Cats, één jaar na de U18 Lions, zich Europees kampioen 3X3 bij de U18 noemen. Becky Massey werd uitgeroepen tot MVP, met een topscore van 28 punten, beter dan wie dan ook op het tornooi. #Basketbelgium #3X3