Top Division Women 1 definitief stopgezet, Castors Braine is kampioen

Top Division Women 1 wordt vanwege het coronavirus definitief stopgezet. Dat werd door Basketbal Belgium (Basketbal Vlaanderen & AWBB) beslist. Castors Braine kroont zich dus voor het zevende jaar op een rij tot kampioen. De bekerfinale wordt uitgesteld tot volgend seizoen. 

De eerste ronde van de reguliere fase was vorig weekend net achter de rug. Castors Braine eindigde met 20 op 22 op de eerste plaats in de reguliere competitie en is meteen kampioen. Voor de Waals-Brabantse club is het sinds 2014 de zevende opeenvolgende titel. Sint-Katelijne-Waver eindigt op de tweede stek en is vice-kampioen.

DP World Antwerp Giants gaf al aan vrijwillig te zakken naar eerste landelijke. Die vrije plaats kan mogelijks opgevuld worden door de huidige leider in eerste landelijke, Ion Basket Waregem, indien deze club akkoord gaat.

Finale Beker van België uitgesteld

De finale van de Beker van België tussen Castors Braine en Phantoms Boom wordt afgewerkt bij de start van het nieuwe seizoen 2020-2021. Eerder werd wegens het coronavirus ook al beslist dat deze niet kon doorgaan op zondag 15 maart.

Foto: Eddy Lippens