Sportgala: Belgian Cats Ploeg van het Jaar, Rachid Méziane Coach van het Jaar

Feest voor het Belgische basketbal op het Sportgala in de Skyhall van Brussels Airport. Europees kampioen Belgian Cats werden verkozen tot Ploeg van het Jaar. Coach Rachid Méziane kreeg dan weer de trofee van Coach van het Jaar.
Op het traditionele Sportgala verzamelde weer de “Beau Monde” van de Belgische sportwereld. De Belgian Cats, die een geweldig 2023 afwerkten en zich in de Sloveense hoofdstad Ljubljana voor het eerst kroonden als Europees kampioen, werden verkozen tot Ploeg van het Jaar. Ze gingen de Royal Antwerp FC (voetbal) en de Red Lions (hockey) vooraf.
Voor de Belgian Cats, de nummer zes van de wereld, is het tevens de tweede keer dat ze werden uitgeroepen tot Ploeg van het Jaar. Ook in 2021 ontvingen ze deze trofee.
Bondscoach Rachid Méziane werd dan weer verkozen tot Coach van het Jaar. De 43-jarige Fransman was de architect van de Europese titel van de Belgian Cats.
“Ik wil iedereen betrekken in dit succes. De speelsters, de sportieve staf en al de andere mensen van onze schitterende staf. Zonder hen was dit nog mogelijk. Deze trofee, alsook die van Ploeg van het Jaar, is de bekroning van een schitterend 2023. Maar, we kunnen nog beter en willen in 2024 schitteren op de Olympische Spelen in Parijs.”
Ook voor Emma Meesseman was er een mooi resultaat op het Sportgala. Achter Sportvrouw van het Jaar Lotte Kopecky werd Emma knap tweede. In 2021 werd Emma Meesseman al eens tot Sportvrouw van het Jaar uitgeroepen.
De Belgian Cats rekenen tevens op de steun van de Belgische fans op het olympisch kwalificatietoernooi (8-11 februari) in het Antwerpse Sportpaleis. Er zijn nog tickets, vooral voor de belangrijke wedstrijden op vrijdag en zondag) beschikbaar en via: Naar de ticketing website.

Uitslag Ploeg van het Jaar
1. Belgian Cats (basketbal) 933
2. Royal Antwerp FC (voetbal) 317
3. Red Lions (hockey) 316

Uitslag Coach van het Jaar
1. Rachid Méziane (basketbal) 653
2. Kenny De Ketele (wielrennen) 371
3. Marc Van Bommel (voetbal) 334
12. Dario Gjergja (basketbal) 115
19. Roel Moors (basketbal) 1

Uitslag Sportvrouw van het Jaar
1. Lotte Kopecky (wielrennnen) 961
2. Emma Meesseman (basketbal 651
3. Loena Hendrickx (kunstschaatsen) 348
5. Julie Allemand (basketbal) 223
8. Julie Vanloo (basketbal) 66

Uitslag Sportman van het Jaar
1. Remco Evenepel (wielrennen)714
2. Luca Brecel (snooker) 424
3. Bart Swings (snelschaatsen/skeeleren) 343
7. Toumani Camara (basketbal) 86

Belofte van het Jaar
1. Alec Segaert (wielrennen) 416
2. Arthur Vermeeren (voetbal) 343
3. Alexander Blockx (tennis) 292
26. Thijs De Ridder (basketbal) 5