Rachid Meziane wint Vlaams Sportjuweel voor beste coach

Bondscoach Rachid Meziane, is bijzonder fier en  gelukkig na het winnen van het Vlaamse sportjuweel voor de Beste Topsportcoach van 2023, een prijs die hij wil delen met speelsters en staf. De Cats wonnen EK-goud in juni, maar ook over de toekomst van de Belgian Cats toont Meziane zich zeer optimistisch.

“Het is een individuele trofee, maar ze beloont het werk van een hele ploeg. Ik wil deze prijs dan ook delen met mijn staf: assistent-coaches Pascal Angillis en Jill Lorent, fysical-trainer Pierre-Yves Kaiser en de volledige medische staf. Koen Umans (secretaris-generaal van Basketbal Vlaanderen) en Sven Van Camp (sportief manager) dank ik voor het vertrouwen dat ze me geschonken hebben om mij de Belgian Cats te laten coachen. Ik bedank de speelsters. Zij zijn uiteraard de hoofdrolspeelsters. Zij hebben het gedaan.”

De volgende keer dat de Cats er moeten staan, is februari. Dan vindt in het Antwerpse Sportpaleis het olympisch kwalificatietornooi plaats. “We hebben het geluk dat dat thuis plaatsvindt. De zaal zal heel warm zijn met de supporters achter ons. Ik heb er alle vertrouwen in en ben heel optimistisch. Ik zie dat de speelsters bij hun club momenteel goed presteren. De ploeg zal klaar zijn.,” aldus nog de bondscoach van de Belgian Cats.
Voor wie nog tickets wil voor het OQT in het Sportpaleis (8-11 februari): Naar de ticketing website. Vooral voor de twee belangrijke wedstrijden van vrijdag (Senegal) en zondag (Nigeria) zijn nog tickets beschikbaar.