Quentin Serron is klaar voor next step

Quentin Serron heeft met een nieuwe dubbel (titel/beker) in schoonheid afscheid genomen van Oostende. “Ik was acht jaar bij Oostende aangesloten won vijf titels en vijfmaal de Beker van België. Op mijn 26ste vond ik dan ook dat het tijd was voor iets nieuw. Onder meer Sam Van Rossom, Jonathan Tabu, Axel Hervelle enMaxime De Zeeuw hebben de stap naar het buitenland gezet. Ik wil dat ook proberen en denk dat ik met het Franse Gravelines in eerste instantie een goede keuze heb gemaakt. In de Franse Pro A wil ik me dan ook verder profileren.”

De Brusselaar heeft niets dan schitterende herinneringen aan Oostende. “Ik kreeg van coach Dario Gjergja alle kansen en kon me in een Belgisch getinte ploeg volledig en met succes ontbolsteren. Deze club zit dan ook voor altijd in mijn hart.” In 2011 werd Quentin Serron uitgeroepen tot Belofte van het Jaar. Dit jaar kwam daar de prestigieuze trofee van Belgische Speler van het Jaar, ook een referendum van Het Nieuwsblad, bij. “Collectieve prijzen zijn het belangrijkste, maar het was toch een eer om verkozen te worden. Zeker als je kijkt naar die indrukwekkende namen op de erelijst.”

Quentin Serron is al jaren een vaste waarde bij de Belgian Lions. “De Europese kampioenschappen in 2013 waar we negende werden en vorig jaar waar we de 1/8ste finales bereikten waren hoogtepunten. Spelen voor de Lions is speciaal en ik hoop dat we ons deze zomer dan ook voor de vierde opeenvolgende keer kunnen plaatsen voor eenEurobasket.  Komende zomer is het voor mijn vriendin en mezelf echter eerst uitkijken naar de geboorte van ons eerste kindje,” aldus nog Quentin Serron.